Počasí se zhouplo pod nulu, po ránu hrozí náledí. Na horách začne znovu sněžit

Náledí v Česku

Počasí 6.1.2022 7:08

Nezvykle teplé počasí posledních dní vystřídají teploty pod bodem mrazu. Zrána by se měli mít na pozoru chodci i řidiči, meteorologové varují před náledím. Během dne se místy mohou objevit sněhové přeháňky, v nížinách pak sníh s deštěm.

Od čtvrtečního rána by se měli mít lidé na pozoru. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu varují na ojedinělou tvorbu náledí. Během dne se místy mohou objevit sněhové přeháňky, ve výšce pod 300 metrů pak srážky smíšené, tedy sníh s deštěm.

Postupně by měly srážky ustávat, stejně jako oblačnost. K večeru by se měla obloha vyjasnit. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi -1 až 3 °C, na jihu Moravy teploty vystoupají až k 6 °C. Na horách teploty klesnou k -3 °C, kvůli ochlazování od severozápadu však mohou ještě klesnout.

🔵❄️Po místy až rekordně teplém začátku roku přichází slibované ochlazení. ▶️💧❄️Z proměnlivé oblačnosti dnes budou místy...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Wednesday, January 5, 2022

V noci na pátek bude jasno až polojasno, postupně se mohou objevit ojedinělé mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty klesnou k -3 až -7 °C. V místech se sněhovou pokrývkou klesnou až k -9 °C. Vát by měl slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr do rychlosti 4 m/s.

V pátek se opět objeví sněhové přeháňky. Bude převážně jasno až polojasno, zrána se mohou objevit mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. V Čechách bude postupně od západu přibývat oblačnosti, večer se místy objeví slabé sněžení nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi -2 až +2 °C.

Tagy: