Česko přikryla sněhová peřina, ukazují obrázky ze všech koutů republiky

Česká republika se ocitla pod sněhem. Na řadě míst se komplikuje doprava, hasiči na Vysočině odstraňovali popadané stromy. Diváci posílají redakci CNN Prima NEWS fotografie sněhové nadílky, na které se můžete podívat v přiložené fotogalerii.

Do Česka dorazilo ve středu ráno vydatné sněžení. Sněhový pás se táhl z Jihočeského kraje přes Vysočinu až po severní Moravu a Slezsko. Na řadě míst byly hlášeny dopravní komplikace, na Třebíčsku se dokonce kvůli špatné sjízdnosti silnic vytvořila kolona kamionů. Český hydrometeorologický ústav vydal pro zmíněné lokality výstrahu, která platila až do čtvrtečního rána.

Sněžení na řadě míst pokračovalo také v noci ze středy na čtvrtek. Česko se tak probudilo pokryté sněhovou peřinou, jak dokazují záběry, které redakci CNN Prima NEWS posílají diváci a čtenáři. Například náměstí v Telči zachytil Jakub Novotný na překrásných fotografiích. Další obrázky dorazily z Liberce, Opavy, Zruče nad Sázavou nebo z Domažlicka.

Sněhové srážky mají v následujících dnech ustávat a o víkendu přijdou do Česka mrazy. Obloha by se měla postupně vyjasňovat. Teploty v noci mohou spadnout až k minus deseti stupňům. Největší mráz nás podle meteorologů čeká pravděpodobně z neděle na pondělí, kdy teploměry ukážou až minus dvanáct stupňů.

Tagy: