Český řidič kamionu se po riskantní jízdě ve Francii zhroutil. Firmě chodí výhrůžky

Příběh jízdy českého kamionu ve Francii má pokračování

Francouzská policie už kontaktovala vedení české společnosti Valatrans, jejíž řidič ve Francii předvedl nebezpečný manévr. V místech, kde se to nesmí, předjížděl a ohrozil několik aut. Spolumajitel společnosti Jaroslav Vala CNN Prima NEWS popsal, že s pětapadesátiletým řidičem mluvil. Ten svého počínání lituje a údajně se psychicky zhroutil. Riskoval prý ale proto, že byl pod časovým tlakem blížící se povinné přestávky.

Riskantní jízda českého řidiče ve Francii šokovala snad každého, kdo záběry viděl, protože ohrozil všechny kolem sebe. Vedení společnosti Valatrans z Liptálu na Vsetínsku jeho chování razantně odmítlo a považuje ho za neomluvitelné. Majitelé uvedli, že jde o řidiče, který během tří let nezpůsobil žádnou nehodu.

„Řidič svého chování velmi lituje. Podle jeho slov ho při předjíždění na zdánlivě rovném úseku, kde byla přerušovaná čára a předjíždění tam nebylo zakázáno, zaskočily dva ostrůvky. Bohužel s nečekanou překážkou se nevyrovnal úplně nejlépe, avšak znovu opakujeme, že je pro nás podstatné, že nikomu svou jízdou neublížil,“ poznamenal Jaroslav Vala, jeden ze spolumajitelů rodinné firmy.

Při nebezpečném manévru podle něj sehrál roli i další faktor – povinná přestávka. Řidiče už údajně tlačil čas. „Za incident se hluboce omlouváme všem, kterých se dotkl. Současně společnost deklaruje svůj eminentní zájem na důkladném prošetření události. Proto také spolupracuje s policií, která incident vyšetřuje,“ doplnil Vala.

Firmě chodí výhrůžky

Francouzská policie už vedení společnosti kontaktovala. Řidič je prý z celé situace psychicky na dně a v dalších dnech s kamionem nevyjede. Navíc ho kromě vyšetřování čeká i pokuta od zaměstnavatele. Video vzbudilo na sociálních sítích rozruch a vlnu emocí. „Nemile nás překvapila četná nenávistná vyjádření, která se na naši společnost i na dotyčného řidiče z mnoha stran sesypala. Některá z nich měla dokonce vyhrožující charakter. Kritice se nebráníme, ale musí být konstruktivní,“ poznamenal Jaroslav Vala a popsal: „Došlo to dokonce tak daleko, že nám vyhrožují i zapálením kamionů ve Francii.“

Tagy: