Aplikace, které vám ulehčí cestování. Najdou toaletu, ubytování i rozpočítají náklady

Aplikace si můžete stáhnout do chytrého telefonu.

Aplikace na dovolenou

Hledání dopravního spojení i nejbližších toalet. Spolu s přepočtem kurzu jsou to jedny z nejčastějších problémů, se kterými se lidé na dovolené potýkají. Buď je mohou řešit s mapou a kalkulačkou v ruce, nebo si do chytrého telefonu stáhnout aplikaci, která to usnadní. Přinášíme přehled těch nejdůležitějších.

Asi nejsofistikovanější aplikace na vyhledávání dopravního spojení je Rome2Rio. Nabídne řadu různých kombinací dopravních prostředků. Příjemné je, že uvádí, na kolik přibližně cesta vyjde.

ČTĚTE TAKÉ: Pozor na drahá volání a internet v zahraničí. Experti přináší tipy, jak ušetřit

V rámci Evropské unie můžete využívat data, která máte z Česka. Pro jejich ušetření je ale dobrý nápad si mapu stáhnout dopředu nebo na některé wi-fi. Umí to jak české Mapy.cz, tak Google mapy.

Kdo hledá restauraci nebo bar, který je aktuálně otevřený, může výsledky v Google mapách filtrovat přes tlačítko „otevřené“. Ve fázi, kdy výlet teprve plánujete, vám může dobře posloužit aplikace WanderLog nebo Tripit. Za plnou verzi si ale připlatíte.

Když je spojíte se svým mailem, pomůžou vám vytvořit itinerář z potvrzeného ubytování nebo letenek. Co chcete vidět a dělat, si pak můžete do aplikace přidat a sdílet se svými spolucestovateli.

Ať už letíte, jedete vlakem, nebo autobusem, určitě se vyplatí mít aplikaci vašeho dopravce. Přímo v ní si můžete koupit poměrně jednoduše letenku. U leteckých společností je pak možné udělat on-line check-in při cestě na dovolenou i z ní.

Už žádné složité rozpočítávání

Finance s ostatními spolucestovateli umí dobře zorganizovat aplikace Splitwise nebo Settle up. Při útratě uživatel vždy zadá kolik kdo za co platil a na konci výletu aplikace ukáže, jak se mají výletníci vyrovnat.

Za zmínku stojí i známé ubytovací aplikace Booking a Airbnb. Vhod přijdou obzvlášť, když chcete porovnat své možnosti nebo když hledáte ubytování na poslední chvíli. Přímo v aplikaci je možnost spojit se s ubytováním pomocí chatu. Mnozí ubyvatelé po světě v dnešní době používají ke komunikaci WhatsApp.

Jestli hledáte toaletu, selský rozum velí zamířit k nejbližší restauraci. Další variantou je aplikace Flush, která zobrazí veřejné záchody v okolí.

Tagy: