Chci být jako Dominik Feri, ale ne chováním k ženám, říká naděje sociální demokracie

Divoká karta 3.9.2021

Kandidát do Sněmovny Jan Procházka (ČSSD) by politiku rád přiblížil mladým. Inspiraci našel v bývalém poslancovi TOP 09 Dominiku Ferim. I k němu má ale výhrady, uvedl to v pořadu Divoká karta, který představuje nadějné politiky z kandidátních listin pro volby do Poslanecké sněmovny.

„Když si odmyslíme to, jakým způsobem Dominik Feri skončil, tak přitáhl mnoho mladých k politice. S tím se ztotožňuji,“ přiznal v pořadu Divoká karta teprve jednadvacetiletý Jan Procházka (ČSSD).

Podle něj ale bývalý poslanec TOP 09 dával větší přednost formě. Jeho „vykřičníky“, kterými mladé informoval na sociálních sítí, se staly virálními. Procházka by však kladl větší důraz na obsah. „V chování k ženám mě ale neinspiroval,“ ohradil se Procházka. Narážel na kauzu, kdy politika TOP 09 několik žen obvinilo ze sexuálního obtěžování a kvůli níž Dominik Feri v politice skončil.

Procházkovi prý také není lhostejné, že v době přísných proticovidových restrikcí nemohl studovat. „Andrej Babiš tehdy zatrhl nařízení (ministra) Plagy a vpustil děti do školy bez podmínek, protože se mu to nehodilo do kampaně,“ zhodnotil.

Kandidát do Sněmovny kritizoval i to, že si koaliční partner sociální demokracie přivlastňuje cizí úspěchy. „My (hnutí ANO) ale nemůžeme konkurovat. Nemáme takovou mediální moc a nevlastníme mediální domy,“ posteskl si mladý politik.

ČSSD se pravidelně v posledních průzkumech pohybuje pod hranicí 5 %, která je potřebná pro vstup do sněmovny. Experti už dlouho mluví o tom, že straně ubývají voliči. Podle analytičky Lenky Zlámalové lídr strany Jan Hamáček nabízí voličům stejný program jako hnutí ANO, avšak verze premiéra Andreje Babiše je mnohem lepší a luxusnější.

V pořadu Divoká karta se kromě Procházky představili i další začínající politici. Jednatřicetiletá Markéta Plesníková (za ANO), jednadvacetiletý komunista Filip Toráč a šestadvacetiletý Martin Malášek (SPD).

Tagy: