Narušení začátku kampaně ANO Babišem juniorem bylo zinscenované, má jasno politolog

Andrej Babiš mladší s režisérem Vítem Klusákem

Holec a Mrklas o zahájení kampaně ANO

Nevím, jak moc jsou čeští voliči zvědaví na vyřizování účtů v premiérově rodině, řekl ve Zprávách PLUS na CNN Prima NEWS politolog Ladislav Mrklas. Reagoval tím na skutečnost, že čtvrteční zahájení kampaně hnutí ANO narušil Andrej Babiš mladší a začal zde svého otce zuřivě osočovat. Co se týče samotné kampaně, podle Mrklase v ní žádný posun oproti minulým volbám není.

„Nechal jsem si udělat psychologický posudek, podle něhož nejsem duševně nemocný,“ vmetl Andrej Babiš mladší svému otci na čtvrtečním zahájení kampaně hnutí ANO v Ústí nad Labem. Emotivně se ho také ptal, proč mu ublížil. V následném rozhovoru tvrdil, že se na akci objevil náhodou.

„Něco takového musel někdo zinscenovat. Pokud by vše bylo spontánní, mohlo to s ohledem na nadcházející volby přinést jiný výsledek a lidé se mohli zamyslet, co je vlastně premiér Babiš zač. V této podobě tomu asi nikdo nevěří,“ zhodnotil zmíněný incident ve vysílání CNN Prima NEWS politolog Ladislav Mrklas.

Babiš junior novinářům řekl, že v Ústí nad Labem byl náhodou s režisérem Vítem Klusákem. Režisér Klusák, který vše už od příchodu Babiše juniora do hloučku novinářů zřejmě natáčel, je skoro-švagr marketingového stratéga hnutí ANO Marka Prchala.

Podle druhého hosta debaty na CNN Prima NEWS, komentátora Petra Holce, může incident premiérovi spíše pomoci. „Proto od něj dává opozice ruce pryč. Všichni vidí, že Babiš mladší neumí ani česky, ale najednou má dobře řízený Twitter. Ve videorozhovorech je vidět, že není úplně v pořádku. Pro lidi střet mezi otcem a synem moc neznamená, tak se tématu chopil Vít Klusák, který na virtuální realitě postavil kariéru,“ prohlásil Holec.

Režisér Vít Klusák ve vysílání CNN Prima NEWS následně popřel, že by akce byla plánovaná. Andreje Babiše mladšího prý kontaktoval před dvěma měsíci kvůli natáčení filmu. „Neoslovil jsem ho kvůli dokumentu, ale hranému filmu. Včera jsme nic nenatáčeli, bavili jsme se o spolupráci na scénáři. Žádný dokument se nechystá a před volbami se nic neobjeví,“ řekl.

Babišovi vychází snaha hrát ublíženého

Co se týká samotné kampaně, hnutí ANO slibuje například vyšší rodičovskou i důchody. Podle Mrklase v ní oproti minulým letům není nic nového. „Také před čtyřmi lety hrál Babiš notu, jak se proti němu všichni spikli. Snaha dělat ublíženého mu neustále vychází, na jeho voliče to funguje,“ dodal.

Holec si myslí, že Babiš využívá výroků opozice. „Koalice Spolu si nemohla Antibabiše odpustit. On teď říká, aby se jeho voliči spojili kolem něj a všechny společně porazili,“ zdůraznil.

Tagy: