Chci hrát s Messim. Klidně mu přenechám post, ale musíme to udělat, naléhá Neymar

Když se v útoku Barcelony sešli Neymar, Lionel Messi a Luis Suárez, vytvořili pravděpodobně nejobávanější ofenzivní trio světa. Z tohoto trojlístku už u fotbalového giganta z Katalánska zbyl pouze Lionel Messi, ale i on se chystá dát Camp Nou po dlouhých letech sbohem. Neymar by rád viděl argentinskou hvězdu vedle sebe ve francouzském Paris Saint-Germain.

Messimu v létě vyprší v Barceloně smlouva a od ledna může jednat s ostatními zájemci, mezi které podle médií patří i bohatý PSG. Třiatřicetiletý Argentinec chtěl katalánský tým opustit už v létě, ale vedení mu to nedovolilo a opěvovaný kapitán se s klubem nechtěl pouštět do soudního sporu.

„Ze všeho nejvíc chci znovu hrát s Messim, abych si vedle něj mohl užívat na hřišti jako dřív," řekl Neymar v rozhovoru s ESPN.

Osmadvacetiletý útočník s Messim a Luisem Suárezem v Barceloně vytvořil obávanou ofenzivní trojici, než v roce 2017 za rekordních 222 milionů eur přestoupil do PSG. Údajně proto, aby se dostal z Argentincova stínu a měl větší šanci získat Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa, což se Neymarovi dosud nepovedlo.

„Může klidně hrát na mé pozici, s tím bych neměl problém. Ale příští rok chci určitě s Messim hrát. Musíme to udělat,“ uvedl brazilský reprezentant, který byl několikrát spojován s návratem do Barcelony.

V současné chvíli si může Neymar užívat jedinečné privilegium. V září uzavřel individuální kontrakt se společností Puma, který má být tím vůbec nejlukrativnějším svého druhu v oblasti sportu. Magazín Forbes uvedl, že si vytříbený technik díky této smlouvě vydělá 25 milionů eur každý rok, tedy 658 milionů korun.

Dohoda s německou značkou Neymarovi kromě tučné finanční odměny přináší také pocit výjimečnosti. Puma totiž v prosinci představila speciální edici kopaček s označením FUTURE Z 1.1 a jediným fotbalistou, který zatím tuto novotu může nosit, je právě superhvězda PSG. Vlastnosti obutí mají podpořit osobitou hru 28letého hráče, podrážka ve tvaru písmena Z poskytuje Neymarovi pomoc při změnách pohybu a výtečný záběr. Nechybí ani žlutý pruh odkazující na brazilský původ rodáka za Sao Paula.

Tagy: