Další útok v „hlavním městě žraloků“: Chlapec trénoval na plavčíka, utrpěl krvavé zranění

Čtrnáctiletého chlapce kousl před dvěma týdny u pláže v okrese Volusia na Floridě do lýtka žralok. Hoch se zrovna účastnil tábora pro mladé plavčíky. Rodiče chlapce převezli do nemocnice, zranění ale neohrožovalo jeho život. Informaci o útoku žraloka přinesl deník The Guardian.

Žralok podle deníku The Guardian zaútočil krátce před polednem u mola nedaleko města Ponce Inlet. Chlapec se zrovna na táboře pro mladé plavčíky (Junior Lifeguard Camp) učil, jak správně vstupovat do vody. Informace o útoku oficiálně potvrdila také organizace Bezpečnost na plážích v okrese Volusia (VCBS).

ČTĚTE TAKÉ: Několikanásobná olympijská vítězka Charlotte Dujardinová je vyšetřována za bití koně

Svědci události podle webu Foxnews.com uvedli, že chlapec měl na žraloka narazit hned, jak vstoupil do vody. Doplnili také, že se zřejmě jednalo o žraloka černocípého, který byl dlouhý skoro 1,5 metru.

Mezinárodní databáze o útocích žraloků Přírodovědného muzea ve Floridě popisuje Floridu jako „hlavní město žraloků“. Od roku 1882 obyvatelé okresu Volusia zaznamenali 351 žraločích útoků, a to bez popisovaného případu. Například v roce 2023 zaútočili mořští dravci na pláži New Smyrna v okrese Volusia dvakrát během pouhých dvou dnů.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Velryba překvapila posádku rybářské lodi. Vyskočila jim přímo na palubu, ukazuje video

Tagy: