Velryba překvapila posádku rybářské lodi. Vyskočila jim přímo na palubu, ukazuje video

Plejtvák obrovský

Velryba potopila loď

K velmi neobvyklé události došlo tento týden u přístavu Portsmouth v hrabství New Hampshire. Dva bratři ze své lodi úplnou náhodou natočili, jak velryba naskočila na nedaleké plavidlo a převrátila ho. Ve vodě skončila i její dvoučlenná posádka, která střet i za přispění přihlížejících mladíků přežila bez újmy na zdraví. O incidentu referovala pobočka CNN WMTW.

Jeden z přihlížejících mladíků celý incident, kdy velryba převrátila loď, natočil, uvedla WMTV. V té době se na palubě napadené lodi vyskytovali dva členové posádky Greg a Kenney. Jeden vyskočil a druhý skončil pod ní. Oběma se následně povedlo dostat do bezpečí bez zranění. Bratři, kteří události přihlíželi z nedalekého plavidla, popsali, že posádka zůstala v šoku. Na videu je vidět, jak plavidlo odtahují zpátky ke břehu.

ČTĚTE TAKÉ: Několikanásobná olympijská vítězka Charlotte Dujardinová je vyšetřována za bití koně

„Je opravdu neobvyklé, co se nám stalo,“ citovala Grega CBS. „Naštěstí jsem stihl odplavat pryč, než se loď převrátila,“ oddechl si. Kenney dodal, že bylo málo času na reakci. „V podstatě jsem z lodi vyletěl jako superman,“ vysvětlil. Podle nich ani velryba neutrpěla žádné zranění.

Incident byl nahlášen Centru pobřežních studií a Národnímu úřadu pro oceán a atmosféru, informoval deník Sky News.

Výskyt velryb u pobřeží není ničím ojedinělým. V červnu byla například spatřena velryba několika lidmi v Mljetském průlivu v Chorvatsku. Úřady během této situace varovaly, aby se lidé ke stvoření nepřibližovali a při jejím výskytu ihned informovali Národní park Mljet.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Česko sužují „letní“ komáři: Na uzdě je drží moderní technologie a preventivní postřiky

Tagy:
příroda loď video zvířata velryba Mljet New Hampshire Portsmouth Národní úřad pro oceán a atmosféru