Ubodal ji nožem dlouhým jako meč. Británii šokovala vražda 15leté díky, zastala se kamarádky

Cestou do školy byla ve středu ráno na jihu Londýna ve čtvrti Croydon ubodána patnáctiletá dívka. Policie v souvislosti s její smrtí zhruba hodinu po činu zadržela sedmnáctiletého chlapce, který se s obětí znal. Zadržený mladík je ve vazbě, policie po nikom dalším nepátrá, uvedla podle agentury AP Metropolitní policie.

Tragédie se měla stát poté, co se chlapec pokusil v autobuse předat své bývalé přítelkyni kytici růží. Když vystoupili, došlo mezi nimi k hádce. Do ní zasáhla také dívčina kamarádka. Chlapec ale měl následně vytáhnout metr dlouhý vroubkovaný nůž, který byl podle svědků „velký jako meč“. Dívku, která bránila jeho bývalou přítelkyni, poté bodl do krku a hrudníku, napsal web Daily Mail, který označil ubodanou školačku za „hrdinku

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bodal do každého, koho potkal: 14letý student ve Španělsku útočil nožem na spolužáky i učitele

Pouhých 75 minut po útoku policisté útočníka zadrželi. Vrchní komisař metropolitní policie Andy Brittain uvedl, že policie v souvislosti s tímto incidentem po nikom dalším nepátrá. „Je to nejhorší noční můra každého rodiče a vím, že policisté, kteří ráno zasahovali, jsou spolu s kolegy ze záchranné služby smrtí oběti zdrceni,“ řekl Brittain.

„V myšlenkách a modlitbách jsem s pozůstalou rodinou patnáctiletého dítěte, které bylo pobodáno v Croydonu,“ řekl londýnský starosta Sadiq Khan.

Soukromá dívčí škola Old Palace v Croydonu, kterou dívka navštěvovala, hovoří o „strašné zprávě“ a je připravena podpořit studenty, aby se vyrovnali se ztrátou „velmi oblíbené kamarádky a žákyně“.

Potyčky s nožem mezi mladistvými nejsou v Londýně neobvyklé, ale dívky se do nich zapojí jen zcela výjimečně, poznamenává agentura AP. Podle BBC News je to letos v Londýně již 15. případ násilné smrti nezletilé osoby. Loni bylo těchto případů 14 za celý rok.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž pobodal členy rodiny, chtěl z nich „vyhnat ďábla“. Olomoucký soud přihlédl k jeho nemoci

Tagy: