Chlapec spadl z výšky uprostřed lesa. Zachraňoval ho vrtulník, speciální sanitka a hasiči

Náročný zásah mají za sebou jihomoravští záchranáři, kteří o uplynulém víkendu vyjížděli k chlapci, který spadl z výšky uprostřed lesa nedaleko Senorad na Brněnsku. Akce si vyžádala spolupráci záchranářského vrtulníku, speciální terénní sanitky a hasičů.

„Po telefonátu na tísňovou linku vyslalo naše operační středisko na místo vrtulník, speciální sanitku do terénu a pozemní lékařskou posádku,“ uvedli záchranáři na Facebooku. Letecký tým přistál na mýtině, kde na něj mával svědek události, dítě bylo od tohoto místa vzdáleno přibližně kilometr.

ČTĚTE TAKÉ: Muž podezřelý z brutálního znásilnění na Letné byl dopaden. Zadržela ho rakouská policie

Zdravotníci se vydali na místo pěšky, chlapce ošetřili, poskytli mu léky na tišení bolesti a zafixovali ho kvůli podezření na poranění páteře. „Mezitím dorazil na místo i terénní vůz, díky kterému mohly být použity další pomůcky a také bylo k dispozici lepší spojení s dispečinkem a ostatními složkami IZS,“ popsali záchranáři.

Manipulace s dítětem a jeho následný transport vyžadoval vzhledem k předběžné diagnóze mimořádnou opatrnost. „Proto naše operační středisko požádalo o pomoc kolegy hasiče, kteří poskytli vrtulník s palubním jeřábem. Ten nám pomohl transportovat pacienta za doprovodu jednoho z našich záchranářů k našemu vrtulníku, který pak zraněného chlapce předal do brněnské Dětské nemocnice k další péči,“ sdělili.

„Jednalo se o velmi náročný zákrok, při kterém se výborně osvědčila kombinace všech námi použitých prostředků, včetně terénního vozu, který funguje v rámci našeho týmu specializovaných činností, a také skvělá spolupráce s hasiči,“ dodali záchranáři

Tagy:
les chlapec Jihomoravský kraj Hasičský záchranný sbor Brněnsko pád zdravotnická záchranná služba Dětská nemocnice FN Brno