Chov psů je „smrad buržoazie“, tvrdí režim v KLDR. Severokorejci je mají mít jen na maso

Chov psa jakožto domácího mazlíčka byl vládnoucí garniturou v Severní Koreji zakázán. Oblíbené zvířecí členy domácnosti tak občané komunistické diktatury mohou vlastnit pouze kvůli masu či kožešině. Jakýkoliv jiný přístup ke zvířatům, třeba jejich pohřbívání, je považován za „buržoazní výstřelek“. Píše o tom web Daily Mail.

Režim ohlásil zvláštní zákaz prostřednictvím Socialistického svazu žen Koreje, cituje web Daily Mail zdroj z provincie Jižní Pchjongan. Nejmenovaný obyvatel vyjmenoval všechny „prohřešky“, za něž mohou být občané Severní Koreje tvrdě potrestáni.

ČTĚTE TAKÉ: Zubožený pitbul v Uherském Hradišti z posledních sil vylezl na parapet. Pomohli mu hasiči

„Chovat se k psovi jako ke členu domácnosti, třeba ho krmit nebo ho nechat spát v obývaných místnostech, je neslučitelné se zdejší doktrínou. Každý by se měl takovému jednání striktně vyhnout,“ vysvětlil zdroj.

Například oblékání zvířat do nejrůznějších oblečků je vnímáno jako zcela nepřípustné. „Oblékání psů jako lidí označila garnitura za buržoazní projev chování,“ dodal zdroj. Zapovězené je dokonce i pohřbívání zemřelého psa v dece.

Podobné chování režim vnímá jako „jeden ze způsobů, jak bohatí lidé plýtvají penězi v kapitalistické společnosti“. Zvířata, která jsou na většině světa brána jako domácí mazlíčci, mají být podle režimu panujícího v KLDR chována pouze „za účelem získávání masa či kožešin“.

Běžné vlastnění psů dokonce představitelé vlády označili za „smrad buržoazie“ a volají po plošném vymýcení tohoto zvyku. Dali občanům určitý čas, aby si na nové pořádky stačili zvyknout a vše potichu vyřešili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kimova severokorejská říše se otevírá turistům. Akorát pouze těm z Ruska

Tagy: