Chování Růžičky odsoudili i jeho trenéři. Ruce pryč od něj Hutník s Vančurou ale nedávají

Profesionální zápasník Tadeáš Růžička

Ke kauze Tadeáše Růžičky, který měl na videu fackovat bezvládně ležícího muže a nadávat mu, se v pondělí vyjádřili také trenéři zápasníka a jeho chování odsoudili. Ruce pryč ale od Mawara, jak se Růžičkovi přezdívá, nedávají a doufají v řádné vysvětlení celého incidentu.

„Já Ondřej Hutník a jeho osobní trenér Michal Vančura jsme se o videu, na němž by měl být zachycen Tadeáš dozvěděli až teď z médií. Ačkoliv doposud nevíme, co se přesně událo a jak celá věc proběhla, jelikož jsme neměli možnost o tom s Tadeášem osobně hovořit, tak takové chování u člena našeho sportovního klubu Spejbl Gym Praha absolutně odsuzujeme a nesouhlasíme s tím,“ stojí na začátku vyjádření, které klub zveřejnil na svých facebookových stránkách.

ČTĚTE TAKÉ: Zachoval se jako tupé hovado. Na novináře se nesahá, říká Müller o kauze videa s Růžičkou

Vyjádření trenérů Tadeáše Růžičky: Já Ondřej Hutník a jeho osobní trenér Michal Vančura jsme se o videu na němž by měl...

Posted by Spejbl Gym Prague on Monday, July 10, 2023

Hutník s Vančurou dle svých slov všechny své svěřence vedou ke cti, sebekontrole, respektu a za dlouhou dobu kariéry u bojových sportů se prý s něčím podobným ještě nesetkali. O ukončení spolupráce s Růžičkou, jak v rozhovoru pro CNN Prima NEWS zmiňoval Karlos Vémola, nicméně podle příspěvku neuvažují.

„K Tadeášovi bychom chtěli uvést, že je to normální hodný kamarádský kluk a výborný sportovec, který se sportu věnuje od dětství a pro Českou republiku i náš klub vybojoval mnoho cenných vítězství, a proto absolutně nechápeme, co jej mohlo k takovémuto excesu vést. Pevně věříme, že se celá záležitost řádně vysvětlí, a ať bude její rozuzlení jakékoliv, tak že se Tadeáš k tomu postaví čelem a vyvodí pro sebe patřičné závěry,“ píší Hutník s Vančurou.

Video, na kterém má Růžička fackovat muže v bezvědomí, kterého před tím knockoutoval, pobouřilo minulý týden veřejnost i českou MMA scénu. Chování zápasníka odsoudily ty největší hvězdy v čele s Procházkou, Kinclem nebo Vémolou. Incidentem se navíc zabývá i policie.

Tagy: