Pavlová učarovala svými šaty. Návrhářka odhalila, jak vznikaly a proč zrovna šeřík

Česká první dáma Eva Pavlová leckoho během korunovace britského krále Karla III. oslnila svými bledě fialovými šaty s kloboukem. Róba s názvem Šeřík byla dílem Lenky Bernardes da Silva, módní návrhářky Beaty Rajské a stylistky Štěpánky Pivcové. Ta v rozhovoru s reportérkou CNN Prima NEWS prozradila, za jakých okolností tento outfit vznikal. Módní návrhářka rovněž pochválila první dámu za ukázkové vystupování.

„Od začátku jsem si říkala, že v Praze kvetou šeříky, tak ‚pošleme‘ šeřík i do Londýna. S Lenkou Bernardes jsme nejdřív asi tři hodiny diskutovaly. Shodly jsme se na šeříkové barvě, přidala se k nám i Jolanka Kotábová, která dělala klobouk. Naše spolupráce s první dámou byla skvělá,“ popsala Beata Rajská v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ostré hodnocení stylistky: Macron elegantní, Zelenská okouzlující, ale Čaputová selhala

Módní návrhářku spolupráce s Pavlovou překvapila: „Za mě šlo o nádhernou prezentaci naší práce. Je třeba zmínit, jak krátce se první dáma v těchto kruzích pohybuje a jak svoji roli zvládla,“ neskrývala nadšení Beata Rajská.

Podle módní návrhářky Anny Tejklové se výběr outfitu nadmíru povedl. „Můžeme být hrdí. Z módního hlediska jde o naprosto excelentní reprezentaci naší země prezidentským párem. Luxus, styl, dokonalá elegance a perfektní barevné sladění v odstínu šeříkově fialové. Jsem nadšená,“ řekla Tejklová pro web Prima Ženy.

Outfit první dámy později komentoval i Petr Pavel: „Žena se bála, jak to zvládne. Kdy bude klobouk držet a kdy ho bude mít na hlavě. Nakonec to všechno zvládla. Vím, jak to mnozí sledují.“ Korunovaci krále Karla III. označil český prezident jako velký zážitek. „Moc rádi jsme byli u toho. Šlo o historickou událost,“ dodal během brífinku ke korunovaci.

Tagy: