Chutně a levně se najíte v Úpici i Praze. Žižkovská jídelna je vyhlášená svými řízky

Veronika Brodská
Veronika Brodská
  • 23. pro 2025, 06:13

  • Máme pro vás další tip, kde se dá dobře a levně najíst. S naším seriálem Obědy do stovky jsme tentokrát navštívili Úpici v Královéhradeckém kraji a vyrazili jsme i do hlavního města. V obou jídelnách si můžeme pochutnat na poctivé české kuchyni.

    V Úpici v Královéhradeckém kraji najdete jídelnu, která vaří především česká jídla a funguje už 30 let. „Zákazníci si u nás mohou vybrat ze zhruba 20 jídel, která si mohou nakombinovat s různou přílohou. Normální jsou i dvě až tři polévky,“ řekla pro CNN Prima NEWS majitelka Dominika Čapková.

    ČTĚTE TAKÉ: Jak na vánoční prohřešky? Cukroví raději k snídani, včelí úl se „vysportuje“ 7minutovým sexem

    Například za moravského vrabce s bramborovými špalíčky se zelím zaplatíte rovnou stokorunu. A jak to dělají, že jídla jsou levná a zároveň dobrá? „Jednak levné nákupy a potom raději prodáme více obědů než dražší, kterých by bylo méně,“ doplnila Čapková.

    Vyhlášená jídelna na Žižkově

    Druhou jídelnu najdete v metropoli, konkrétně na pražském Žižkově. Funguje teprve od září, ale rychle si našla své zákazníky. „Přes obědy máme tři jídla plus dezerty, které si pečeme vlastní, a polévku. Zaměřujeme se hlavně na českou kuchyni, ale občas máme třeba italské těstoviny či různá asijská jídla,“ uvedl spolumajitel Tomáš Vosecký.

    Například za 95 korun si můžete dát brambory s cibulkou, volským okem a klobásou. „U nás je vyhlášený řízek. Řízkové čtvrtky jsou narvané,“ pochlubil se majitel.

    Senioři navíc mají 10 korun slevu. „Je to jak na hlavní chod, tak na celé meníčko, takže dokonce občas mohou mít to jídlo za 75 korun,“ doplnil Vosecký.

    Pokud i vy víte o nějakém místě, kde se dá dobře a levně najíst do stovky, napište nám svůj tip na obedydostovky@iprima.cz.

    MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: U vánočních potravin sledujte hlavně složení, radí odborník. Vysvětlil rozdíly v kvalitě ryb