
Reakce na útok na fakultě: Univerzita Karlova plánuje start speciálního operačního centra
Je zde další premiérový týden pořadu Prostřeno!, během kterého se u stolů sejdou čtyři soutěžící z Ústeckého kraje a jedna legenda. Paní Šárka, která před lety pořádně zamotala název dezertu cheesecake. Jaká nová slova vytvoří během následujícího týdne? Komu se v kuchyni dařit bude, jak umí chystat jídlo patnáctiletí benjamínci a hlavně, kdo bude taktikem, který na rovinu prohlásí, že si jde pro peníze?
Koncem února představily České dráhy novinku v občerstvení. Pro cestující si v jídelních vozech připravili sezónní speciality, čímž rozšířili nabídku polévek, hlavních chodů i dezertů. Na své si přijdou i ti, kteří si rádi po cestě vlakem vychutnají chlazené nápoje. I toto menu doznalo několika novinek, ať už v podobě limitované edice limonád či pivního speciálu.
Oblíbená pochoutka mizí z českých obchodů. Sladké pečivo značky Milka, vyráběné skupinou Mondelez, nevyhovuje kvůli chybějícímu českému označení na obalu, a to včetně důležitých informací, jejichž neznalost by mohla některé zákazníky ohrozit na životě. Informoval o tom server Kupi.cz.
Závadné adventní kalendáře z prodeje stahuje i obchodní řetězec Lidl. Přidal se tak k prodejnám Penny, které čokoládový dezert přestaly prodávat už v listopadu. Jako důvod obě společnosti uvedly nevyhovující požadavky na chuť a vůni. Na polský produkt upozornily na svých webových stránkách.
Internetové knihkupectví Albatrosmedia.cz přichází před blížícími se Vánocemi s bohatou nabídkou. Podívejte se na nejnovější knižní tituly, mezi kterými naleznete zajímavé kuchařky, poutavé příběhy nebo například vandrácký cestopis.
Narodil se v arménském Jerevanu, kde také vyrostl, studoval a do svých šestatřiceti let spokojeně žil. Pak ovšem přišla válka, která Gevorga Avetisjana přivedla před první životní rozhodnutí. Z milované vlasti musel utéct. S rodinou našel útočiště v Česku. Mířil do Prahy, ale usadil se v Ostravě. Jeho domovem se ovšem nakonec stal Frýdek-Místek. A jsou to samotné ulice města, které se staly němými a přesto výmluvnými svědky příběhu podnikatele, jež během krátké doby přišel úplně o všechno. Své poslední peníze se ovšem nerozhodl investovat do krachujícího podniku, ale do opravy místního kostela. A jak sám rád říká - pán bůh mu to mnohonásobně vrátil.
Šumivé víno, které má kořeny v italských regionech na severu země, a které si velmi často vychutnáváme k různým pokrmům. To je prosecco. Chcete vědět, jak ho správně párovat s různými pokrmy, nebo do jakého jídla se přidává jako tajná přísada? Prozradíme vám to.
Obchodní řetězec Globus stahuje z prodeje vanilkový a kakaový termix. Důvodem je podezření na nevyhovující kvalitu. Společnost o tom informovala na svých webových stránkách.
Nemusíte být nutně lázeňskými šviháky, abyste věděli, že jedno se lázeňským městům upřít nedá — atmosféra! Tu svoji nezaměnitelnou mají i Mariánské Lázně. Snoubí se v nich dvousetletá tradice s moderními procedurami. Jednou z nich je třeba stále populárnější „face yoga“, která prý dokáže předčit i tu nejdražší kosmetiku! A pomáhá i při zdravotních potížích.
Tuzemská kulinářská scéna si může připsat další velký úspěch. Do výběru nejlepších koláčů a dortů na světě se dostala česká regionální pochoutka – valašský frgál. V žebříčku stovky nejlepších moučníků se probojoval na přední příčky, na záda kouká jen švédské čokoládové specialitě, polskému serniku či ruskému medovníku. České pokrmy zabodovaly i v jiných kategoriích, chvály se dočkal legendární pražský podnik. Nelichotivé ocenění si naopak vysloužil tradiční štědrovečerní předkrm.
Za 98 korun si tu dáte hlavní jídlo i s polévkou a někdy i dezert, přesto Staročeská restaurace v okrajové části Liberce svým majitelům vydělává. „Zdražovat se nechystáme,“ usmívá se hospodský Jan Bitman, který přes poledne kmitá mezi hosty a kuchyní a často navléká i kuchařskou zástěru.
Frýdek-Místek, malebné dvojměstí rozprostřené na obou březích řeky Ostravice a současně na širším úpatí Beskyd. Líbí se tady místním i turistům, kterých sem ročně zavítají tisíce. Ti mohou přímo v centru města obdivovat fasády původně renesančních a barokních budov. Ale také nahlédnout pod pokličku tajemného procesu, který dává vzniknout vyhlášenému dezertu, Marlence. Vše zmíněné jsme společně objevovali v dalším díle pořadu Prima Česko.