Cena poledního menu prudce vzrostla. Lidé vynechávají obědy a jedí méně zdravě, ukázal průzkum
Lidé kvůli zdražování méně navštěvují restaurace a častěji volí levnější, ale méně zdravá jídla. Vyplývá to z letošního průzkumu Barometr Food společnosti Edenred mezi 3 450 strávníky v Česku. Například polední menu v českých restauracích letos vyjde průměrně na 197 korun, oproti roku 2020 vzrostla jeho cena o 58 korun. Lidé by ale většinou za oběd chtěli utratit o 30 korun méně. Často ho proto vynechávají nebo omezují.
Legendární Šárka a cheesecake opět v pořadu Prostřeno! Jaká nová slova vytvoří tentokrát?
Je zde další premiérový týden pořadu Prostřeno!, během kterého se u stolů sejdou čtyři soutěžící z Ústeckého kraje a jedna legenda. Paní Šárka, která před lety pořádně zamotala název dezertu cheesecake. Jaká nová slova vytvoří během následujícího týdne? Komu se v kuchyni dařit bude, jak umí chystat jídlo patnáctiletí benjamínci a hlavně, kdo bude taktikem, který na rovinu prohlásí, že si jde pro peníze?
Problémy ve výrobě a infarkt: Stačilo málo a světoznámá Marlenka zůstala v kruhu rodiny
Narodil se v arménském Jerevanu, kde také vyrostl, studoval a do svých šestatřiceti let spokojeně žil. Pak ovšem přišla válka, která Gevorga Avetisjana přivedla před první životní rozhodnutí. Z milované vlasti musel utéct. S rodinou našel útočiště v Česku. Mířil do Prahy, ale usadil se v Ostravě. Jeho domovem se ovšem nakonec stal Frýdek-Místek. A jsou to samotné ulice města, které se staly němými a přesto výmluvnými svědky příběhu podnikatele, jež během krátké doby přišel úplně o všechno. Své poslední peníze se ovšem nerozhodl investovat do krachujícího podniku, ale do opravy místního kostela. A jak sám rád říká - pán bůh mu to mnohonásobně vrátil.