CNN Prima News dezert

dezert

Výpis příspěvků ke štítku „dezert“

Od hlavy až k patě: V OREA Spa Hotelu Cristal vědí, jak se postarat o zdraví člověka

Nemusíte být nutně lázeňskými šviháky, abyste věděli, že jedno se lázeňským městům upřít nedá — atmosféra! Tu svoji nezaměnitelnou mají i Mariánské Lázně. Snoubí se v nich dvousetletá tradice s moderními procedurami. Jednou z nich je třeba stále populárnější „face yoga“, která prý dokáže předčit i tu nejdražší kosmetiku! A pomáhá i při zdravotních potížích.

Valašský poklad zabodoval. Tradiční český koláč se dostal do výběru nejlepších moučníků světa

Tuzemská kulinářská scéna si může připsat další velký úspěch. Do výběru nejlepších koláčů a dortů na světě se dostala česká regionální pochoutka – valašský frgál. V žebříčku stovky nejlepších moučníků se probojoval na přední příčky, na záda kouká jen švédské čokoládové specialitě, polskému serniku či ruskému medovníku. České pokrmy zabodovaly i v jiných kategoriích, chvály se dočkal legendární pražský podnik. Nelichotivé ocenění si naopak vysloužil tradiční štědrovečerní předkrm.

Nejmedovější město Frýdek-Místek: Je domovem Marlenky, proč je její těsto záměrně křivé?

Frýdek-Místek, malebné dvojměstí rozprostřené na obou březích řeky Ostravice a současně na širším úpatí Beskyd. Líbí se tady místním i turistům, kterých sem ročně zavítají tisíce. Ti mohou přímo v centru města obdivovat fasády původně renesančních a barokních budov. Ale také nahlédnout pod pokličku tajemného procesu, který dává vzniknout vyhlášenému dezertu, Marlence. Vše zmíněné jsme společně objevovali v dalším díle pořadu Prima Česko.

Tradiční dezerty v moderní podobě: Větrníky nebo špičky ve tvaru krychle

Dortíky, zákusky, dezerty — ať sladkým tečkám říkáme jakkoli, miluje je většina z nás. Stačí jediný pohled na větrník nebo špičku a už se jednomu sbíhají sliny. Gastronomická událost roku Makro Czech Gastro Fest ovšem přináší zmíněné tradiční lahůdky v nových tvarech. A tak kdo chce, může je do pražského O2 Universa přijít ochutnat třeba ve tvaru krychle.

Mladou ženu zabilo pár soust tiramisu. Výrobce ve veganské verzi nepřiznal stopy mléka

Populární italský dezert stál mladou ženu život. Dvacetiletá studentka módy Anna Bellisariová zkolabovala poté, co snědla pár soust veganského tiramisu. Trpěla totiž extrémní alergií na mléko, přičemž podle pozdějších zjištění mohl dezert obsahovat stopy mléčných bílkovin. To vše se odehrálo v restauraci, kde se servírovaly ryze veganské pokrmy. Dívka strávila 10 dní v kómatu, než ji doktoři prohlásili za mrtvou, informoval italský web Il Messaggero.

Cukrář je zkrátka chemik, říká Fabešová. Co inspirovalo její nejnovější dezert?

Zlaté vejce, limetka, Rubikova kostka či ježek v kleci. Cukrářka Iveta Fabešová se svými dezerty slaví úspěchy po celé republice. Dobu covidovou využila k otevření nové pobočky ve Werichově vile. Jak sama přiznává, cukrařina nejde dělat podle toho, jak se vzbudíte. Vyžaduje velkou přesnost. „Cukrář je zkrátka chemik,“ uvedla ve vysílání pořadu Nový den na CNN Prima NEWS Fabešová.

Pozor na polskou zmrzlinu Milka. Obsahuje karcinogenní látku, stahují ji z trhu

Veterináři varují před polskou zmrzlinou Milka, obsahuje stopové množství karcinogenního etylenoxidu. Jde o 250 000 samostatných nanuků, 15 000 balení multipack po šesti a osmi kusech a o zhruba 37 000 balení zmrzliny ve vaničkách o objemu 480 ml. Informoval o tom mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Je to několikátý případ výskytu tohoto pesticidu v potravinách v posledních týdnech.