![Sněmovna vydala Okamuru ke stíhání. Policie může vést trestní řízení za „chirurgy z dovozu“](https://cdn.administrace.tv/2025/01/08/mini_169/1465acb00d880594a5c0662a77d1a74e.jpg)
Sněmovna vydala Okamuru ke stíhání. Policie může vést trestní řízení za „chirurgy z dovozu“
Závadné adventní kalendáře z prodeje stahuje i obchodní řetězec Lidl. Přidal se tak k prodejnám Penny, které čokoládový dezert přestaly prodávat už v listopadu. Jako důvod obě společnosti uvedly nevyhovující požadavky na chuť a vůni. Na polský produkt upozornily na svých webových stránkách.
Internetové knihkupectví Albatrosmedia.cz přichází před blížícími se Vánocemi s bohatou nabídkou. Podívejte se na nejnovější knižní tituly, mezi kterými naleznete zajímavé kuchařky, poutavé příběhy nebo například vandrácký cestopis.
Narodil se v arménském Jerevanu, kde také vyrostl, studoval a do svých šestatřiceti let spokojeně žil. Pak ovšem přišla válka, která Gevorga Avetisjana přivedla před první životní rozhodnutí. Z milované vlasti musel utéct. S rodinou našel útočiště v Česku. Mířil do Prahy, ale usadil se v Ostravě. Jeho domovem se ovšem nakonec stal Frýdek-Místek. A jsou to samotné ulice města, které se staly němými a přesto výmluvnými svědky příběhu podnikatele, jež během krátké doby přišel úplně o všechno. Své poslední peníze se ovšem nerozhodl investovat do krachujícího podniku, ale do opravy místního kostela. A jak sám rád říká - pán bůh mu to mnohonásobně vrátil.
Šumivé víno, které má kořeny v italských regionech na severu země, a které si velmi často vychutnáváme k různým pokrmům. To je prosecco. Chcete vědět, jak ho správně párovat s různými pokrmy, nebo do jakého jídla se přidává jako tajná přísada? Prozradíme vám to.
Obchodní řetězec Globus stahuje z prodeje vanilkový a kakaový termix. Důvodem je podezření na nevyhovující kvalitu. Společnost o tom informovala na svých webových stránkách.
Nemusíte být nutně lázeňskými šviháky, abyste věděli, že jedno se lázeňským městům upřít nedá — atmosféra! Tu svoji nezaměnitelnou mají i Mariánské Lázně. Snoubí se v nich dvousetletá tradice s moderními procedurami. Jednou z nich je třeba stále populárnější „face yoga“, která prý dokáže předčit i tu nejdražší kosmetiku! A pomáhá i při zdravotních potížích.
Tuzemská kulinářská scéna si může připsat další velký úspěch. Do výběru nejlepších koláčů a dortů na světě se dostala česká regionální pochoutka – valašský frgál. V žebříčku stovky nejlepších moučníků se probojoval na přední příčky, na záda kouká jen švédské čokoládové specialitě, polskému serniku či ruskému medovníku. České pokrmy zabodovaly i v jiných kategoriích, chvály se dočkal legendární pražský podnik. Nelichotivé ocenění si naopak vysloužil tradiční štědrovečerní předkrm.
Za 98 korun si tu dáte hlavní jídlo i s polévkou a někdy i dezert, přesto Staročeská restaurace v okrajové části Liberce svým majitelům vydělává. „Zdražovat se nechystáme,“ usmívá se hospodský Jan Bitman, který přes poledne kmitá mezi hosty a kuchyní a často navléká i kuchařskou zástěru.
Frýdek-Místek, malebné dvojměstí rozprostřené na obou březích řeky Ostravice a současně na širším úpatí Beskyd. Líbí se tady místním i turistům, kterých sem ročně zavítají tisíce. Ti mohou přímo v centru města obdivovat fasády původně renesančních a barokních budov. Ale také nahlédnout pod pokličku tajemného procesu, který dává vzniknout vyhlášenému dezertu, Marlence. Vše zmíněné jsme společně objevovali v dalším díle pořadu Prima Česko.
Mlékárna Olma loni zvýšila tržby o pětinu na rekordních 4,418 miliardy korun z 3,669 miliardy korun v roce 2021. Čistý zisk olomoucké mlékárny v roce 2022 vzrostl o čtyři procenta na 215,8 milionu korun, což je také nejvyšší hodnota v historii této akciové společnosti. Vyplývá to z výroční zprávy Olmy, která patří do skupiny Agrofert.
Dortíky, zákusky, dezerty — ať sladkým tečkám říkáme jakkoli, miluje je většina z nás. Stačí jediný pohled na větrník nebo špičku a už se jednomu sbíhají sliny. Gastronomická událost roku Makro Czech Gastro Fest ovšem přináší zmíněné tradiční lahůdky v nových tvarech. A tak kdo chce, může je do pražského O2 Universa přijít ochutnat třeba ve tvaru krychle.
Populární italský dezert stál mladou ženu život. Dvacetiletá studentka módy Anna Bellisariová zkolabovala poté, co snědla pár soust veganského tiramisu. Trpěla totiž extrémní alergií na mléko, přičemž podle pozdějších zjištění mohl dezert obsahovat stopy mléčných bílkovin. To vše se odehrálo v restauraci, kde se servírovaly ryze veganské pokrmy. Dívka strávila 10 dní v kómatu, než ji doktoři prohlásili za mrtvou, informoval italský web Il Messaggero.