Myslela jsem, že umřu, nedalo se nic dělat. Svědci popsali peklo na diskotéce ve Slušovicích

Na místě neštěstí zasahovaly také tři jednotky hasičů.

Panika na slušovické diskotéce

Sobotní halloweenská party na Zlínsku měla děsivý konec. V tlačenici se tam zranilo 8 lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici, jeden stále zůstává ve vážném stavu. Svědci pro CNN Prima NEWS popsali, jak vypadala situace na místě.

Křik, panika, pláč a volání o pomoc. Neuvěřitelná tlačenice, která se pro některé návštěvníky diskotéky změnila v boj o život. Stovky mladých, mezi kterými byly i patnáctileté děti, se v noci v hudebním klubu Sud ve Slušovicích tlačily na schodech. Kapacita diskotéky Sud má být 400 míst.

Svědci pak tvrdí, že v noci na neděli tam bylo lidí mnohem víc. „Bylo to narvané, odhaduju klidně přes tisíc lidí, nevím, jaká je kapacita klubu,“ popsal pro CNN Prima NEWS svědek události Michal Drga. Fronta venku pak podle něj mohla mít i přes padesát metrů.

Jedni se chtěli po schodech dostat dovnitř, druzí ven. „Potkalo se tady velké množství lidí a začali se žduchat a popadali všichni na sebe,“ popsal Vojtěch Bečica, který na místě byl. „Velký křik a slzy.“ Dodal, že se v podstatě nedalo dělat vůbec nic. „Měla jsem nohy totálně přiskříplé. Pak jsem teprve pochopila, že se ven už nedostanu. Podívala jsem se na security, ať mě dostane z té obrovské hromady lidí ven, že nemůžu dýchat, že umřu. Podíval se na mě a řekl, že mi nemá jak pomoct, že se mám uklidnit,“ uvedla Adéla Pekařová.

Mezi zraněnými byly i děti

Na místo byli okamžitě přivoláni záchranáři. „Bylo tady hrozně moc aut, hasiči chodili kolem a hledali další raněné. Záchranáři na cestě ošetřovali zraněné,“ popisoval situaci na místě Michal Drga. „Na místě události se nacházelo dohromady osm zraněných, které odvezli záchranáři do nejbližších zdravotnických zařízení. Jednalo se o pacienty narozené v letech 2007 až 2002,“ uvedl mluvčí záchranky Zlínského kraje Jakub Omelka. Dodal, že zranění osob byla různá. „Od intoxikace alkoholem až po bezvědomí, crash syndrom a životu ohrožující zranění.“

Nejvážněji zranění účastníci skončili na urgentním příjmu Baťovy krajské nemocnice ve Zlíně. „Bylo hospitalizováno pět lidí. Jeden je v těžkém stavu, tři jsou ve středně těžkém stavu, jeden je víceméně na pozorování. Vzhledem k jejich věku, jsou všichni nezletilí, nemůžeme poskytovat žádné další, podrobnější informace,“ řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Viníkovi hrozí až čtyři roky vězení

Majitel se k nešťastné události pro CNN Prima NEWS nevyjádřil. „Kolem půl dvanácté jsme přestali dovnitř pouštět nové hosty. Měli jsme plno. Na schodišti se pak potkaly dvě skupinky lidí. Ti, co chtěli nahoru, a další, co si chtěli jít zapálit cigaretu,“ napsal webu Novinky.cz.

Případem se zabývají krajští kriminalisté. Ti hledají i svědky a prosí také o případná videa. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Viníkovi hrozí v případě odsouzení až čtyřletý trest odnětí svobody,“ varuje policie.

Tagy: