Hrůzný útok žraloka v Austrálii: Surfaři ukousl nohu, mladík se zachránil na poslední chvíli

Ze dne na den se mu tragickým způsobem změnil život. Na 23letého Australana během surfování zaútočil žralok a ukousl mu nohu, píše BBC. Končetinu po nějaké době vyplavila voda na břeh. Navzdory veškeré snaze lékařů se ji nepodařilo znovu spojit s mladíkovým tělem.

Krutý osud potkal 23letého Kaie McKenzieho, který si šel minulé úterý zasurfovat do Port Macquarie v Austrálii. Během jízdy na vlnách na něj zaútočil třímetrový žralok bílý. Mladík se mu snažil uplavat marně. Predátor ho stáhl pod vodu a ukousl mu nohu, která se později objevila na břehu, uvedl zpravodajský web BBC.

Mladíkovi se navzdory vážnému zranění podařilo naskočit na vlnu a dostat se ke břehu. Tam mu ihned poskytl pomoc policista, který zrovna nebyl ve službě. Ránu mu zaškrtil vodítkem svého psa, píše deník The Sun. Přihlížející, kteří končetinu našli, ji předali zdravotníkům, kteří se ji později pokusili přišít k tělu. Zasahující zdravotník Kirran Mowbray popsal, že mladík byl i přes závažná zranění klidný a schopný komunikace.

ČTĚTE TAKÉ: Žraloci na drogách. Vědci našli v útrobách paryb kokain. Jak se jim dostal do těla?

Podle informací BBC se to lékařům bohužel nakonec nepodařilo. Mladík přesto zůstává optimistický a nechybí mu humor. „Všimli jste si, že mi něco chybí?“ napsal na sociální sítě. Poděkoval také všem, kdo mu pomáhali a za prostředky, které mu lidé poslali do sbírky GoFundMe.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální týrání zvířat na Teplicku. Muž ubil tyčí fenku kamaráda. „Popadnul mě amok,“ řekl

Tagy: