Chvíle hrůzy v australském zábavním parku: Krotitelku napadl tygr, skončila v krvi

V zábavním parku Dreamworld v australském městě Gold Coast došlo v pondělí ráno místního času k napadení krotitelky divokých šelem. Záchranáři později uvedli, že žena utrpěla mnohočetné tržné rány na paži a nyní je ve stabilizovaném stavu. Podle vedení parku šlo o „ojedinělý případ“ a bude důkladně prošetřen. Informuje o tom web CNN.

K útoku došlo kolem 9:00 místního času (1:00 SELČ), když krotitelka, jejíž jméno nebylo uvedeno, pracovala s jedním z devíti tygrů, kteří se v Dreamworldu nacházejí. Zaměstnancům se podařilo odchytit zvíře ještě před příjezdem záchranářů, informuje web CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Gaudreau a smutná spojitost s Českem. Zesnulý hokejista nahrál Jágrovi na poslední gól v NHL

„Pacientka měla mnohočetné tržné rány na ruce způsobené útokem zvířete,“ uvedl okresní ředitel záchranářů v australském celku Queensland. Dodal, že krvácení úspěšně zastavili hned na místě zdravotníci zábavního parku.

Cvičitelka je nyní ve stabilizovaném stavu v univerzitní nemocnici města Gold Coast. Vedení parku uvedlo v prohlášení, že se jedná o „ojedinělý a vzácný incident“. „V souvislosti s tím zahájíme důkladné vyšetřování,“ cituje zprávu web The Guardian. Tým vyjádřil podporu zraněné cvičitelce. Areál zůstal navzdory děsivé události během pondělí otevřený.

Podle oficiálního programu nabízí park Dreamworld interaktivní zážitek setkání s těmito divokými šelmami, a to v takové blízkosti, že návštěvníci mohou „cítit dech tygra“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Znepokojivé záběry odhalily „zombie houbu“ v akci. Ovládnutí velké tarantule byl jen začátek

Tagy: