Co předcházelo zastřelení kameramanky? Je to vyčerpávající, stěžoval si Baldwin

Alec Baldwin

Baldwin při natáčení westernu Rust

Hollywoodský herec Alec Baldwin při natáčení filmu Rust nešťastnou náhodou zastřelil hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou a zranil režiséra Joela Souzu. Jen několik hodin před tragédií Baldwin zveřejnil fotografii a v doprovodném komentáři si postěžoval na práci.

Baldwin vystřelil v pátek v dopoledních hodinách ze zbraně, která měla sloužit jako filmová rekvizita. Zasaženou kameramanku transportovali lékaři okamžitě do nemocnice ve zhruba 70 kilometrů vzdáleném městě Albuquerque. 42letá Hutchinsová bohužel zraněním podlehla. O šest let staršího režiséra převezla ambulance do špitálu v Santa Fe, kde je na jednotce intenzivní péče. Policisté zahájili vyšetřování, uvedli také, že v souvislosti s incidentem nebylo vzneseno žádné obvinění, zatím vyslýchají svědky.

Den před incidentem sdílel oblíbený hollywoodský herec na svém instagramovém profilu fotografii z natáčení. „Zpátky v kanceláři. Sakra, to je vyčerpávající,“ napsal Baldwin. Během pátečního dne však fotografii ze svého profilu smazal. Informaci přinesl web 7news. Snímek známého herce sdílela také jeho manžela Hilaria. Fotografii pořídila zřejmě během videocallu, který manželé ten den měli.

„Podrobnosti jsou v tuto chvíli nejasné, ale pracujeme na tom, abychom se dozvěděli více a podporujeme úplné vyšetření této tragické události,“ uvedlo vedení International Cinematographers Guild. Sám Baldwin je zdrcený. Podle očitých svědků plakal před budovou policie v Santa Fe, kam přišel vypovědět o děsivé události.

Tagy: