Chystáte se stavět nebo rekonstruovat? Poraďte se s odborníky na veletrhu Aquatherm Praha 2024

Dotační programy i novinky napříč oborem technického zařízení budov, to vše by měl nastudovat každý, kdo se chystá na stavbu nebo rekonstrukci domu. Díky krokům České národní banky a klesajícím úrokovým sazbám opět dochází k mírnému oživení hypotečního trhu. Inspiraci a hlavně pomoc orientovat se v novinkách úsporného vytápění i možnostmi, jak žádat o dotaci nabídne tradiční veletrh vytápění, vzduchotechniky, chlazení, měření a regulace, zdravotechniky a sanity Aquatherm Praha 2024. Po dvou letech se na letňanském výstavišti představí nejen špičky v oboru, ale také velké množství nových i zahraničních firem. Návštěvníci se mohou od 5. do 8. března těšit na více než 180 firem a opravdu pestrý doprovodný program jak pro odbornou i laickou veřejnost.

Koho například najdete na veletrhu?

Mezi vystavovateli se na největším odborném veletrhu v ČR Aquatherm Praha představí například E.ON Energie a.s., který je evropskou jedničkou v počtu nainstalovaných solárních elektráren. Veškeré vaše otázky vám zástupci společnosti zodpoví v hale 4, ve stánku 421. Více informací o dalších partnerech najdete ZDE.

Společným tématem všech vystavovatelů na Aquatherm Praha 2024 zůstává osobní kontakt, ale hlavně možnost návštěvníkům poradit a pomoct jim se zorientovat ve všech trendech a legislativních požadavcích nejen na novostavby.

Doprovodný program bude probíhat po všechny čtyři dny ve všech sálech výstaviště ve vstupních halách VHII a VHIII. Nosný program na téma Technologie pro udržitelnou budoucnost se bude odehrávat již tradičně pod patronací Ing. Dagmar Kopačkové, ředitelky portálů tzb-info.cz a estva.cz. Na téma technických izolací uspořádá seminář společnost AZ FLEX a.s. V průběhu semináře budou mít účastníci možnost individuálních konzultací se zástupci pořádající firmy a se zástupci zúčastněných výrobců.

Budoucnost tepelných čerpadel bude tématem odborné konference, kterou pořádá Svaz chladicí a klimatizační techniky. Ten se poprvé představí i na výstavní ploše a v hale 2 tak zájemci budou moci navštívit i jejich školicí střediska. A již tradičně se během veletrhu bude ve spolupráci se Svazem měst a obcí ČR konat Den starostů. Prolnutí byznysové a státní sféry je během veletrhu více než žádoucí. Všechny semináře a konference jsou otevřené veřejnosti.

Domácí dřevo – chytrá volba pro vytápění je ústředním tématem prezentace firem sdružených pod Klastrem Česká peleta, který se bude prezentovat v hale 5. Nově se na veletrhu představí sekce Vestavby do dodávek a užitkových vozidel věnovaná zejména návštěvníkům z řad montážních a servisních firem.

O krok napřed s ISTA

Pro uživatele a vlastníky budov ISTA vytváří udržitelnou hodnotu. Aby toho dosáhli, řídí data a procesy, díky kterým je budova šetrná ke klimatu, bezpečná a pohodlná. Jejich produkty a služeby jsou založeny na digitálním základu. Infrastruktura jejich přístrojů umožňuje bezproblémovou správu dat o budovách, tím eliminují zejména tradiční pochůzkové měření v bytech.

Pořadatelé veletrhu se ve spolupráci s garantem doprovodného programu Dagmar Kopačkovou zaměřili na učňovské školství, které zde dostane prostor nejen prostřednictvím soutěže učňů. A v rámci vysokých škol se pod patronací profesora Karla Kabeleho na výstavní ploše představí i ČVUT Praha s nepřeberným množstvím nových ukázek prací.

Pestrá, a přitom ucelená přehlídka vystavovatelů, bohatý doprovodný program a nespočetné množství užitečných informací a podnětů, to nabídne Aquatherm Praha 2024. Registrovat se pro vstupenku lze na www.aquatherm-praha.com.

Tagy:
Česko Komerční sdělení Praha trend veletrh E.ON Energie Aquatherm Praha 2024 LG Electronics GROHE ČR s.r.o.