Chytá sumce a myslí na Vémolu. Dejte už konečně termín toho zápasu, vzkázal Végh

Zápasník Atilla Végh hce znát termín zápasu s Vémolou.

Attila Végh na MMA

Na konci roku 2023 by se všichni fanoušci MMA měli dočkat zápasu mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Český zápasník touží po odvetě, s Véghem má nevyřízené účty. Slovenská legenda si v rozhovoru pro CNN Prima NEWS postěžovala, že stále nebyl stanoven termín duelu.

Na ten den si fanoušci československé MMA pamatují dokonale. Psal se 9. listopad 2019 a v zápase století mělo dojít na vyrovnaný boj dvou legend. Jenže žádná nervydrásající bitva se nekonala, Vémola dostal hned v prvním kole úder na bradu a bylo po duelu. Slovák slavil triumf, český bijec nechápal, co se stalo. Od té doby toužit po odvetě. Mluví se o tom, že by si fanoušci měli užít střetnutí na konci tohoto roku.

„Problém je, že o zápase se pořád hodně mluví, ale jen mluví. Já čekám, kdy se už konečně oznámí termín. Už jsem v přípravě, ale stále neznám termín, kdy budu mít zápas. Co bude Karlos dělat po našem zápase? To mě vůbec nezajímá. Jestli si pak kariéru prodlouží či neprodlouží, to už jen jeho věc,“ uvedl Végh v rozhovoru pro CNN Prima NEWS a dal tak vedení Oktagonu jasný vzkaz, že se v přípravě na boj chce posunout dál a vědět, na čem je.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Třikrát a dost, potvrdil Vémola konec kariéry. Jedna výzva by ho ale z důchodu do klece vrátila

Végh dlouho fanoušky napínal a nevědělo se, zda výzvu k odvetě přijme. Měl totiž splněno a do sportovního důchodu odešel jako jasný vítěz. V odvetě může vlastně jen ztratit. Nakonec ale slovenský zápasník výzvu akceptoval. Znovu ale zdůraznil, že se vrací jen kvůli Karlosovi.

„Já už se dříve vyjádřil, že kdybych neměl zápas s Karlosem, tak nemám zápas MMA už vůbec. Určitě se připravím na sto procent, dám do toho všechno. V tom prvním zápase jsem cítil jeho fyzickou sílu, takže přípravu určitě nepodcením. Hlavně abych nebyl zraněný, abych byl připravený na sto procent a v zápase se pak ukáže, kdo je lépe nachystaný,“ vysvětlil Végh s tím, že do hlavy mu určitě nevlezou myšlenky, že je to poslední zápas před důchodem. I Karlos Vémola se vyjádřil v tom smyslu, že po zápase s Attilou přijde asi konec kariéry. Jenže co když tentokrát Karlos dokáže Attilu porazit a celkové skóre by v tu chvíli bylo 1:1?

„To je zase na téma, co by bylo, kdyby bylo... Nepředbíhal bych, uvidíme, jaký bude výsledek, jaký ten zápas bude, pak si k tomu můžeme sednout, kdyby náhodou... Říkám náhodou, ale to se nestane,“ uvedl zkušený zápasník s úsměvem a lehce zavrtěl hlavou, že vůbec nepřemýšlí o tom, že tentokrát odejde s vítězným gestem Vémola.

Végh už ví, co bude dělat v důchodu

Mezi novináři i fanoušky panuje názor, že po zápase s Véghem odejde Karlos Vémola do sportovního důchodu. Možná si dá nějakou exhibici, ale profesionální kariéru ukončí. Když prohrál s Patrikem Kinclem a byl mentálně dole, tak to pár dnů vypadalo, že je úplný konec. Jenže vedení Oktagonu si uvědomuje, že Karlos je pro fanoušky obrovským lákadlem. Tečkou za kariérou by tak měl být až boj se slovenským silákem. Tak to cítí i Végh, který s úsměvem na rtech znovu zopakoval, že z pohodičky u vody ho vytrhla jen a pouze Karlosova touha po odvetě.

„Už jsem něco vybudoval, mám už něco za sebou, takže si ten život užívám, chodím na ryby, jezdím s rodinou na chatu, ale tréninky nepodceňuji, nyní to není dvoufázové, ale každý den mám jeden trénink. Až bude stanovený termín zápasu, tak budu mít čtyři měsíce dvoufázové tréninky, odložím další věci a půjdu naplno do přípravy. Nejdu do toho nyní naplno, když nevím, kdy budu mít zápas,“ uvedl Végh s tím, že on na rozdíl od Karlose ví, jak bude jeho důchod vypadat.

„Budu sedět na rybách, budu chytat sumce a pít pivečko a budu vzpomínat, co všechno jsem udělal, že mohu takto v klidu chytat rybičky,“ usmál se Attila do kamery s tím, že ještě jednou Vémolu vyklepne a pak ho od vody už nic nedostane.

Tagy: