Čižinský je politická prostitutka. Mám ho plné zuby, všechny jen kádruje, zuří Benda

Poslanec Marek Benda (ODS)

K věci (915)

Poslanec ODS Marek Benda v pořadu K věci zkritizoval šéfa hnutí Praha sobě Jana Čižinského. Zdůraznil, že pokud má někoho v pražské politice plné zuby, tak právě jeho. Dodal, že Čižinský má potřebu všechny kádrovat a odsuzovat, sám ale zodpovědnost nikdy nepřevezme.

Čižinský na účet koalice Spolu prohlásil, že se jedná o „kmotra a šíbry“, na což ostře reagoval Benda. „Jestli mám v pražské politice někoho už plné zuby, tak je to pan Čižinský – to říkám na rovinu. Je to politický chameleon či prostitutka, nebo jak to chcete nazvat. Nejprve personálně vytuneloval lidovou stranu, v minulém volebním období klidně vládne v Praze s ANO, s Adrianou Krnáčovou. Teď vládne celou dobu s Dozimetrem,“ vyjmenoval Benda několik případů, které spojuje s lídrem Praha sobě.

Poslanec za ODS dodal, že neví, co mu bude prokázáno a co ne. „Ale všechny ostatní bude pořád kádrovat a odsuzovat, říkat, že vy jste ti zlí. Sám však nikdy za nic zodpovědnost nepřevezme,“ rozčílil se. Dodal, že šíbrem může Čižinský klidně myslet i jeho samotného.

„Jsem pro něj zřejmě představitelem dávné ODS, přeci jen v ní jsem 30 let – vyrůstal jsem s ní i zestárnul. V tomto směru je ODS kontinuální strana, nikoliv subjektem, který každé čtyři roky změní své partnery a nepřizná se k tomu, co dělá,“ uvedl.

S kým si Benda nedokáže představit koalici v Praze? A jak podle něj volby v hlavním městě pro koalici Spolu dopadnou? Nejen to se dozvíte ve výše přiloženém videu.

Tagy: