Ach můj bože, vyhrkla možná nástupkyně Johnsona. Moderátorka debaty omdlela ve vysílání

Zleva Rishi Sunak, moderátorka Kate McCannová a Liz Trussová v debatě dvou kandidátů, kteří se ucházejí o post britského premiéra po Borisi Johnsonovi

Televizní debata dvou kandidátů, kteří se ucházejí o post britského premiéra po Borisi Johnsonovi, se v úterý náhle zastavila. Ve studiu se totiž ozval hlasitý náraz. Televize s odstupem času uvedla, že během vysílání omdlela moderátorka Kate McCannová.

Debata, kterou živě vysílaly televize Talk TV a deník The Sun, byla po hlasité ráně přerušena. Na videu, které se šíří na sociálních sítích, je vidět znepokojení ministryně zahraničí Liz Trussové, jež s exministrem financí Rishim Sunakem soupeří o křeslo britského premiéra a lídra Konzervativní strany. „Ach můj bože,“ vyhrkla krátce po hlučném otřesu ve studiu.

Následně vyšlo najevo, že debata konzervativců byla přerušena poté, co moderátorka zkolabovala. „Kate McCannová dnes večer omdlela ve vysílání, a přestože je v pořádku, lékařská rada zněla, že bychom neměli pokračovat. Omlouváme se našim divákům a posluchačům,“ napsala v úterý na Twitteru Talk TV.

Těším se na další grilování, vzkázal Sunak

McCannová nakonec moderovala sama, protože její plánovaný kolega, novinář Harry Colle, odstoupil kvůli pozitivnímu testu na COVID-19. Incident se stal přibližně půl hodiny po začátku pořadu, ve kterém kandidáti primárně odpovídali na dotazy veřejnosti.

Jakmile se zpráva o incidentu rozšířila, objevily se vzkazy přející politické redaktorce brzké uzdravení. „Dobrá zpráva je, že se již zotavujete. Byla to skvělá debata a těším se, že se od vás zase brzy nechám grilovat,“ vzkázal McCannové Sunak.

Novinářka deníku The Sun Noa Hoffmanová s odvoláním na mluvčí britské zpravodajské společnosti News UK, uvedla, že šlo o „zdravotní problém“. „Není to bezpečnostní problém a kandidáti jsou v pořádku,“ ujistila.

Sunak a Trussová pokračovali v přijímání otázek čtenářů deníku The Sun ve studiu, uvedla Katy Ballsová z konzervativního magazínu The Spectator.

Tagy: