Muž před kamerou uškrtil manželku, načapal ji při hovoru s milencem. Vraždě přihlížely i děti

Na doživotí byl odsouzen muž, který v dubnu loňského roku v Londýně uškrtil svou manželku během videohovoru s jejím milencem. Činu přihlížely i jejich dvě děti. Tělo poté zabalil do kufru a vyhodil do řeky Lea, informoval deník The Standard.

K incidentu došlo 29. dubna loňského roku. Šestačtyřicetiletý Aminan Rahman přistihl svou o 22 let mladší manželku Sumu Begumovou při videohovoru s jejím milencem Shahinem Miahem, napsal deník The Standard.

ČTĚTE TAKÉ: Dohra brutálního útoku policisty v Praze. Za napadení ženy míří i s partnerkou k soudu

To Rahmana rozzuřilo natolik, že ženu napadl, a to přesto, že na místě byly i jeho děti. „Chtěla mu utéct, ale chytil ji za krk,“ uvedl před soudem Miah, který byl v tu dobu stále připojený k videohovoru. Poté prý zaslechl tři výkřiky, načež video skončilo, popsal web BBC.

Rahman se během té noci údajně znovu ozval Miahovi. „Řekl mi: ‚Podívej, zabil jsem ji a teď je řada na tobě.‘,“ popsal Miah a dodal, že na videu bylo vidět, jak ženě vychází z úst pěna.

Po vraždě Rahman tělo ženy vložil do kufru a odvezl k řece Lea, kde ji hodil do vody. Bezpečnostní kamery zachytily, jak opouští byt se zavazadlem a jedním z dětí.

Během soudního řízení Rahman podle webu LBC tvrdil, že jednal v sebeobraně. Begumová prý vyhrožovala bitím jejich staršího dítěte, pokud jí nedá peníze, aby za ní mohl přijet přítel ze Spojených arabských emirátů. Toto tvrzení však prokuratura a soud odmítly. Navíc bylo odhaleno, že Rahman svou ženu dříve fyzicky napadl, což sama zdokumentovala ve videozáznamu, na němž i prezentovala škrábance na krku.

Rahman byl shledán vinným ze všech obvinění. Soudce při vynášení rozsudku zdůraznil brutalitu činu a nezbytnost doživotního trestu jako adekvátního za takový zločin.

Dohodnutý sňatek

Begumová se za Rahmana provdala díky domluvenému islámskému sňatku po telefonu v roce 2019. Rok nato odcestovala z Bangladéše do Spojeného království, aby s ním žila. Narodily se jim dvě děti. Když se Begumová přes sociální síť TikTok seznámila s Miahem, zamilovala se a doufala, že budou moci žít spolu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Známý český životní kouč je u soudu. Obžaloba ho viní ze sexuálního nátlaku na osm žen

Tagy: