Drama v pražském metru. Muž skočil do kolejiště, neznámý agresor mu bránil vylézt

Stanice Hlavní nádraží

Muž v kolejišti metra

Neuvěřitelná situace se odehrála v pražském metru. Jeden z cestujících hodil do kolejiště neznámý předmět, za kterým skočil. Jenže když chtěl vylézt zpět na perón, neznámý agresor mu to nechtěl dovolit a opakovaně ho surově shazoval zpět. Po obou mužích nyní pátrá policie.

Incident se stal ve vestibulu metra linky C ve stanici Hlavní nádraží. „Jeden cestující hodil neznámý předmět do kolejiště a na druhé straně se pokusil z kolejiště vylézt,“ sdělil mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Neznámý agresor si muže všiml a z nepochopitelných důvodů mu bránil vylézt zpátky na perón.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická noční nehoda v Praze: Mladou dívku smetlo auto, na místě zemřela

„Rukama ho strkal zpět do kolejiště a shazoval mu mezi koleje i jeho osobní věci,“ dodal Hrdina.

Agresor v útoku stále pokračoval a celá situace gradovala. Když se napadený dostal zpět na nástupiště, útočník jej surově srazil dolů. Muž pak zůstal v kolejišti nehybně ležet. Naštěstí se po chvíli probral a stihl vylézt na perón dříve, než přijela následující souprava.

Policisté chtějí útočníka vyslechnout, aby zjistili důvody, které jej k běsnění vedly. Hledají i jeho oběť.

„Agresor je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví,“ řekl Hrdina.

Kolejiště je velmi nebezpečný prostor, do něhož nikdo nesmí vstupovat. Vlaky jezdí každou chvíli a do stanice vjíždějí rychlostí zhruba 40 kilometrů za hodinu. Když někdo zůstane v kolejišti, může to mít fatální následky.

„Pokud cestujícímu spadne do kolejiště nějaký předmět, je nejlepší se obrátit na dozorčího stanice metra, který po odjezdu vlaku vyzvedne danou věc naběrákem. Napájecí kolejnice je pod proudem a mohla by člověka zranit nebo usmrtit,“ sdělila mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rány pěstí i ohrožování hořícími novinami. Útočník v Praze napadal náhodné kolemjdoucí

Tagy:
metro útočník Praha agresor Dopravní podnik hl. m. Prahy Hlavní nádraží městská hromadná doprava