Dvojnásobná vražda v Klánovickém lese: Policie potvrdila smrt dítěte, pachatel je na útěku

Policisté nalezli v Klánovickém lese dvě mrtvá těla (15. 12. 2023).

Vyšetřování dvojnásobné vraždy v Klánovicích

Smrt dvou lidí v pražských Klánovicích kvalifikovala policie jako dvojnásobnou vraždu, jedním se zavražděných je dítě. Policie to v sobotu oznámila na síti X. Po pachateli kriminalisté pátrají od pátečního odpoledne.

„V současné době probíhají standardní úkony trestního řízení, mj. ohledání místa činu, vyhodnocování zajištěných stop, kamerových záznamů a kontroly zájmových objektů s cílem odhalit a dopadnout podezřelou osobu,“ uvedla policie.

ČTĚTE TAKÉ: Muž z Uherskohradišťska ubil kamaráda k smrti. Míří do vazby, hrozí mu výjimečný trest

Motoristy, kteří projížděli v pátek mezi sedmou hodinou ráno až pátou hodinou odpoledne okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery, žádá policie, aby jí poskytli případné videozáznamy. „Veškeré informace k případu přijmou kolegové na tel. čísle 731553135 nebo prostřednictvím mailu krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský na síti X.

„Případ v pátek kolem třetí hodiny odpoledne nahlásila žena, která slyšela střelbu,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Vyslaná policejní hlídka nalezla na místě dva lidi bez známek života. Událost se stala v lese poblíž ulice Čmelická.

„Kriminalisté v průběhu pátečního odpoledne kvalifikovali případ v Klánovickém lese jako dvojnásobnou vraždu. Těmto skutečnostem odpovídala i následně přijatá bezpečnostní opatření," uvedl mluvčí. Dodal, že vzhledem ke skutečnosti, že jedním se zavražděných je dítě, nelze v tomto smyslu poskytovat podrobnější informace.

Tagy: