Emotivní zpověď moderátorky CNN: Přímo ve vysílání řekla, že má rakovinu prsu ve 3. stadiu

Sara Sidnerová přiznala, že trpí rakovinou.

Moderátorka CNN přímo ve vysílání odhalila, že má rakovinu prsu ve 3. stadiu

Přímo ve vysílání se 51letá moderátorka CNN Sara Sidnerová svěřila, že jí před nedávnem lékaři diagnostikovali rakovinu prsu ve třetím stadiu. V současné době moderátorka podstupuje náročnou léčbu. Apeluje na ostatní ženy, ať se nechají vyšetřovat mamografem pravidelně každý rok, aby případnou rakovinu prsu odhalily dřív než ona.

Se svojí diagnózou se podělila Sara Sidnerová v pondělí přímo během vysílání ve zpravodajském pořadu CNN News Central, který moderuje.

Divákům přiznala, že již druhý měsíc podstupuje chemoterapii. Čeká ji ještě ozařování a dvojitá mastektomie. Diagnóza byla pro Sidnerovou překvapením, protože jak sama popsala, v životě nekouřila a ani neholduje alkoholu. „Nikdy v životě jsem nebyla nemocná. Nekouřím a piju jen zřídka. Rakovina prsu se v mé rodině nevyskytuje. A přesto mi byla diagnostikována rakovina prsu ve třetím stadiu,“ svěřila se v emotivním projevu moderátorka CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Smutek Kateřiny Brožové. Pátrání po jejím milovaném Jordym má tragický konec

Jednapadesátiletá Sidnerová vyzývá všechny ženy k pravidelným kontrolám, protože sama odhalila onemocnění pozdě. „Třetí stadium už pro většinu žen neznamená rozsudek smrti. Když jsem si začala o rakovině prsu zjišťovat více informací, šokovala mě tato skutečnost: Pokud jste černoška, máte o 41 procent vyšší pravděpodobnost, že zemřete na rakovinu prsu. Takže prosím všechny své sestry, černé, bílé i hnědé, pro lásku Boží, choďte každý rok na mamograf. Dělejte si samovyšetření. Snažte se to zachytit dřív než já,“ apelovala ve vysílání na stanici CNN moderátorka, která nepřestala pracovat ani během léčby.

Rakovině se postavila čelem

Novinářka řekla, že jí rakovina otevřela oči. Díky onemocnění si teď mnohem více váží života. „Z psychického hlediska to pro mě bylo na 90 procent dobré, protože mi to otevřelo oči. Uvědomila jsem si, jak krásný život máme,“ nastínila Sidnerová v rozhovoru pro magazín People. „Svůj život teď miluji víc, než si pamatuji asi od svých sedmi nebo osmi let. Jsem opravdu vděčná za to, že jsem tady,“ zamyslela se moderátorka.

V říjnu Sidnerová odcestovala do Izraele, aby informovala o probíhající válce s Hamásem. Vtom se ale dozvěděla, že její mamografické vyšetření vzbuzuje obavy. Když jí bylo řečeno, že po návratu do USA bude muset podstoupit biopsii, strávila tři týdny ve válečné zóně s pocitem strachu. Čas strávený ve válce ji nakonec připravil na to, aby se doma postavila nemoci čelem.

„Když jsem viděla, jaké utrpení se odehrává tam, kde jsem byla, a jak lidé stále s grácií a laskavostí prožívají to nejhorší, co je kdy potkalo, byla jsem ohromena jejich odolností,“ vyprávěla žurnalistka. „Nějakým zvláštním způsobem mi to pomohlo s mým pohledem na to, co mě čeká,“ upřesnila.

Když se vrátila z Izraele, nejhorší obavy se potvrdily. Svoji diagnózu nejprve tajila přede všemi včetně manžela, dětí i své matky. Po několika dnech, kdy cítila bezmoc, se nakonec rozhodla, že to chorobě nandá a léčbu nevzdá.

„Ne, budeš žít, zastavíš to a uděláš všechno, co máš v arzenálu, abys to přežila. Tečka,“ řekla sama sobě Sidnerová poté, co se rozhodla rakovinu porazit. „A od té doby jsem ve svém životě mnohem šťastnější. Víc, než jsem byla před rakovinou,“ uvedla.

Místo toho, aby se každé ráno probouzela s tím, že ji rozčílí každá maličkost, se prý nyní budí natěšená na to, co ji ten den čeká.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krampol z nemocnice. Sekl jsem sebou kvůli kolenu, média píšou nesmysly. Těší se na další roli

Tagy: