Ohromný žralok vyděsil turisty v oblíbené destinaci Čechů. Predátor plaval kousek od břehu

Policejní drony zachytily třímetrového žraloka v oblíbené destinaci Čechů.

Policejní drony zachytily třímetrového žraloka v oblíbené destinaci Čechů

Návštěvníky pláže na španělském ostrově Gran Canaria v zátoce Melenara vyděsil u břehu obří žralok, úřady na tuto skutečnost okamžitě reagovaly a lidem zamezily v koupání. Podle místních orgánů se jednalo o žraloka z čeledi kladivounovitých. Na sociálních sítích se následně objevily záběry natočené vyděšenými turisty, na kterých je pohyb třímetrového predátora zdokumentován.

V zátoce Melenara na východním pobřeží ostrova Gran Canaria, který je součástí Kanárských ostrovů a zároveň oblíbenou destinací Čechů, byl v sobotu kolem páté hodiny odpoledne vyhlášen poplach, popsal web Tiempo de Canarias. U břehu kroužil zhruba třímetrový kladivoun.

ČTĚTE TAKÉ: Plavkyně přišla o část ruky, další má vážná zranění. Na Floridě opět útočili žraloci

Plavčíci okamžitě vztyčili červenou vlajku, čímž zakázali vstup do vody. Zákaz koupání platil i v neděli, protože policejní drony opět zpozorovaly žraloka. Byl spatřen na plážích Melenara a Salinetas. „Po poledni jednotka dronů místní policie Telde lokalizovala žraloka, který se tuto sobotu přiblížil blíže k pobřeží,“ informovaly úřady na svém webu v neděli.

Na sociálních sítích kolují děsivé záběry zachycující turisty a místní obyvatele, kteří utíkají z vody, zatímco žralok plave na mělčině u břehu.

Zhruba dvě hodiny po nedělním uzavření dvou pláží na východním pobřeží vyvěsili plavčíci na ostrově Gran Canaria třetí červenou vlajku. Žralok se ukázal také na pláži San Augustin na jihu ostrova.

V pondělí pak radní pro pláže a veřejnou bezpečnost v Telde María Calderínová dala souhlas k vyvěšení zelených vlajek na plážích Melenara a Salinetas s tím, že lidé se mohou jít v klidu koupat. „Drony budou oblast monitorovat, aby předvídaly případné incidenty,“ ujistila radní.

Kladivoun může dorůst až do šesti metrů. Většina žraloků z čeledi kladivounovitých je považována za neškodné. Útoků na lidi tímto druhem bylo zaznamenáno velmi málo, připomněl deník Metro.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mnoho ryb teď upřednostňuje sex před návnadou. Šance chytit třeba cejnka je malá, říká expert

Tagy: