V Rajeci našli mrtvého novorozence v okapu. Byl v placentě a pupeční šňůře, popsal svědek

Ve slovenském městě Rajec objevil místní mrtvého novorozence.

Mrtvý novorozenec v dece

Ve slovenském městě Rajec objevil místní na ulici vedle mateřské školky v okapu jednoho z tamních činžovních domů mrtvého novorozence. Policistům se už podařilo vypátrat ženu, která ho tam měla odložit.

Muž byl zrovna na procházce se psem, když si všiml mladé ženy. „Viděl jsem paní, jak šla zabalená v dece,“ sdělil pro TV JOJ. Podezřelé zaregistrovala i její sousedka, se kterou reportéři TV JOJ mluvili. „Viděla jsem ji kráčet tím směrem. Ještě jsme si s kamarádkou říkali, že čeká další dítě, že asi bude každou chvíli rodit. Tak šla asi rodit,“ prozradila.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily kolem smrti Victorie Velvet: Chtěla před manželem utéct do Česka, tvrdí kamarádka

Po chvíli si sedl na lavičku poblíž svého domova. Vtom si všiml ucpané okapové roury na dešťovou vodu. „Byla ucpaná krvavou hadrou. Vytáhnul jsem ji a našel jsem tam malého novorozence nacpaného do odpadu. Byl to pro mě šok,“ popsal nálezce.

Přestože byl rozrušený, snažil se novorozeně zachránit, bohužel marně. „Byl v placentě a pupeční šňůře. Snažil jsem se zjistit, jestli má puls nebo už ne,“ řekl muž TV JOJ.

Podezřelou už se podle žilinské policie podařilo zadržet. Jde o 25letou ženu. „Byla převezena na policii,“ řekla pro policejní mluvčí Zuzana Šefčíková pro TV JOJ. „Tělíčko dítěte bude podrobeno soudní pitvě,“ doplnila. Kriminalisté podle ní zahájili trestní stíhání ve věci vraždy novorozeného dítěte matkou.

Podle informací televize je podezřelou Lucie z města Rajec. Sousedka uvedla, že měla bydlet v bytovce, kde se mrtvý novorozenec našel. „Vyhodili ji kvůli neplacení,“ dodala svědkyně.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Výbuch munice v Libavé nepřežil jeden voják. Ministryně Černochová vyloučila sabotáž

Tagy: