Své 13leté spolužačce zasadil 114 ran nožem. Mladík dostal doživotí, sestra oběti dojala soud

Doživotí – takový verdikt si v pátek vyslechl 16letý Aiden Fucci u soudu na Floridě. V roce 2021 tehdy jako 14letý mladík více než stokrát bodl svou spolužačku Tristyn Baileyovou. Ke svému činu neměl žádný důvod, podle soudce chtěl pouze ukojit zvědavost, jaké to je někoho zabít. K činu se Fucci letos v únoru přiznal, trestu smrti – po němž někteří volali – však unikl. Soudce přihlédl k prosbě jeho babičky i faktu, že v době vraždy bylo mladíkovi pouhých čtrnáct let.

Jak uvádí web CNN, k vraždě se mladík přiznal letos v únoru při slyšení, jehož cílem bylo zahájit výběr poroty pro soudní proces. Fuccimu bylo pouhých čtrnáct let, když v lese v okrese St. Johns na severovýchodě Floridy brutálně zavraždil svou spolužačku Tristyn Baileyovou.

Tělo oběti bylo nalezeno 9. května, na Den matek, poté, co po ní rodina vyhlásila pátrání. Podle státního zástupce Fucci dívce zasadil 114 bodných ran – 49 z nich utrpěla v oblasti hlavy, rukou a paží. Podle svědků mladík před činem prohlašoval, že má v úmyslu někoho zavraždit. Zda od samého začátku plánoval usmrtit Tristyn, však není jasné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Otřesné detaily vraždy 12leté Luisy: Dívky ji dusily, pak zasadily 30 ran nožem. Čin plánovaly

Soudce R. Lee Smith případ označil za nejtěžší a nejvíc šokující, s nímž se v okrese St. Johns setkal. „Nebyl spáchán z chamtivosti, odplaty, msty, v afektu ani proto, že by byl odmítnut. Nebyl k němu žádný důvod. Nebyl spáchán z žádného jiného důvodu než proto, aby obžalovaný uspokojil vnitřní touhu pocítit, jaké to je někoho zabít,“ prohlásil.

Fucci byl obviněn jako dospělý, přesto se vyhnul rozsudku smrti. Soudce uvedl, že při rozhodování o rozsudku vzal v úvahu několik faktorů – mladíkův nízký věk v době spáchání vraždy, zvýšenou míru promyšlenosti i prosby babičky. Ta u soudu žádala, aby Fucci „nebyl navždy odstraněn z jejich životů“. „Vím, že v Aidenovi je něco dobrého,“ dodala.

114 srdcí

Smith u soudu připomněl, že dívka utrpěla „bolestivou a děsivou smrt od někoho, komu důvěřovala“. Tristyn popsal jako energické a šťastné dítě. A tak na ni vzpomínají i její nejbližší. „Tristyn, chtěl jsem ti říct, že jsme nesmírně hrdí na to, jakým člověkem jsi ve své době byla. Když jsi šla do světa, dala jsi mu to nejlepší. Měla bys být hrdá na to, jakou jsi byla kamarádkou, spoluhráčkou a co jsi po sobě zanechala,“ sdělil po vynesení rozsudku otec pěti dětí.

„Máme tě rádi. Budeme tě i nadále nosit v srdci – a vždycky budeme ‚Baileyho sedmička‘,“ dodal zdrcený otec. Přítomné v soudní síni dojala i starší sestra oběti Alexis. Před svou výpovědí do sklenice vhodila 114 kamínků ve tvaru srdce – jedno za každé bodné zranění, které Tristyn Fucci zasadil.

Tagy: