Nebezpečný trend na TikToku. V pražské nemocnici skončilo několik dětí, čeká je akutní operace

Spolknuté magnety viditelné na rentgenu. (Ilustrační foto)

Nebezpečný trend na TikToku, v nemocnici je několik dětí

Pět dětí skončilo ve Fakultní nemocnici Motol poté, co se inspirovaly nebezpečnou výzvou na sociální síti TikTok. Ta nabádá k imitaci piercingů například v jazyku pomocí kuličkových magnetů, které ale hospitalizované děti omylem spolkly. Dvě z nich budou muset podstoupit akutní operaci, informovala o nebezpečné výzvě nemocnice na svém Instagramu.

„Jedna pacientka měla velké štěstí a kuličky vyšly bez problémů, další pacienti ale zůstávají hospitalizováni. Dva z nich budou v pátek pravděpodobně akutně operováni,“ uvedla FN Motol ve varovném příspěvku na svém Instagramu.

ČTĚTE TAKÉ: Důležité je místo postižení v mozku, říká fyzioterapeut k naději na zotavení po mrtvici

Nebezpečná výzva na TikToku s názvem Fake piercing challenge může totiž vést k vážným komplikacím i smrti. „Při spolknutí více magnetů nebo magnetu a kovového předmětu hrozí jejich spojení, které může k sobě přitáhnout například žaludek a střevo a způsobit jeho poškození nebo i dokonce proděravění (perforaci), zánět a v některých případech i ohrožení života,“ upozornila nemocnice.

Nemocnice zmínila i případ z Velké Británie, kdy na následky trendu zemřel osmiletý chlapec. Tomu malé kuličky proděravěly slepé střevo, píše Metro.co.uk. O podobném případu třináctileté dívky, která musela podstoupit těžkou operaci, informoval server Liverpoolecho.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Myslivec v Ostravě zastřelil rybáře, na termovizi si ho spletl s prasetem. Hrozí mu roky vězení

Tagy: