Nové detaily: V autobusu, který smetl vlak z Prahy, zemřelo sedm z osmi cestujících

Nehoda vlaku na Slovensku si vyžádala pět životů.

Reportér živě z místa tragické nehody na Slovensku

Tragická srážka vlaku, jedoucího z Prahy do Budapešti, se slovenským autobusem u Nových Zámků stále vybízí k novým spekulacím. Slovenská média například píší o tom, že po předchozích deštích nefungovala světelná a zvuková signalizace. Svědci také tvrdí, že autobus přijel ke staženým závorám, projel první vlak, přičemž se závory zvedly a autobus vyjel. Bohužel se v tu chvíli přiřítil druhý vlak.

„V tuto chvíli už je železniční přejezd znovu zprovozněn. Nefunguje signalizace, na což upozorňuje velká výstražná tabule, auta tedy musí projíždět velmi pomalu. Zprovozněna je i jedna kolej,“ informoval z místa reportér CNN Prima NEWS Robert Héč.

ČTĚTE TAKÉ: Vlak na Mělnicku smetl auto z přejezdu, řidič zemřel. Hasiči evakuovali přes 50 cestujících

Co se týče příčin nehody, stále nejsou k dispozici žádné nové informace od policie. Médii se ale šíří informace, že zvuková a světelná signalizace nefungovala už přes tři dny. Mohly za to údajně silné lijáky, které řádily na Slovensku.

K podobnému incidentu, který také málem dopadl tragicky, mělo dojít již ve středu večer, informuje deník Plus JEDEN DEŇ. Dosvědčuje to údajně fotografie, na níž je vidět kolona aut stojících před přejezdem s nefunkční signalizací, jímž právě projíždí vlak. „Stál jsem tam u něj. Modré auto, které vidíte na fotografii, muselo z kolejí couvat, když spatřilo vlak. Závory byly zvednuté a světla zhasnutá,“ sdělil zdroj deníku. Fotografie měla být pořízena ve 20:48.

Několik svědků se také shodlo na tom, že autobus, který přijížděl od Nových Zámků, přijel ke staženým závorám, projel jeden vlak, pak se závory zvedly a autobus vjel na železniční přejezd. V tu chvíli došlo k drtivému nárazu, protože přijel další vlak. Informoval deník MY.

Vlak autobus doslova roztrhl na dvě poloviny, přičemž jednu polovinu před sebou táhl zhruba 500 metrů.

V autobusu cestovalo osm lidí a řidič. Bohužel sedm lidí z autobusu zemřelo, řidič byl letecky transportován do nemocnice v Nitře. Měl by být ve velmi vážném, ale stabilizovaném stavu.

Z lidí cestujících ve vlaku se zranil pouze český strojvedoucí, který byl popálen na rukou. Údajně se ale zachoval velmi duchapřítomně a svou včasnou reakcí zabránil tomu, aby vlak vykolejil. Cestující z vlaku byli v pořádku evakuováni.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kvůli sražené dívce v Troji volali po opatřeních. Přímo před nimi se „předvedl“ další motorkář

Tagy:
nehoda Slovensko autobus železniční přejezd svědci signalizace zranění České dráhy Nové Zámky