Srdceryvná zpověď otce zavražděného Tomáše: Bestiální Judita si místo vězení užívá výlety

Tragické úmrtí 16letého Tomáše otřáslo v květnu roku 2019 Slovenskem, podle rozsudku ho zavraždila jeho spolužačka Judita. Dívka si však místo odpykávání trestu užívá svobody, nechápe rozhořčený otec zesnulého ve vyjádření pro web Nový Čas.

Téměř před čtyřmi lety Tomáš v jednom z bytů na žilinském sídlišti Vlčince utrpěl desítky bodných ran. Tomáš společně se spolužačkou Juditou se v bytě sešli, protože další den měli odjet na výlet do Londýna.

Přivolaní záchranáři se studenta snažili zachránit, ale marně. Judita měla lehčí zranění, ta jí měl způsobit údajný elektřikář. Tato verze se však ukázala jako její zástěrka. Soud totiž nakonec pravomocně rozhodl, že z vraždy je vinná právě Judita.

ČTĚTE TAKÉ: Útok na snoubenku? Sekerou se bila sama, pak jsem jí omylem spadl na hlavu, líčil Ján soudu

Devětačtyřicetiletý Vladimír, otec zavražděného, se se smrtí milovaného syna Tomáše jen těžko smiřuje. O to víc, když dívka, která mu vzala život, si prý užívá života na svobodě. Nedávno byla spolu s dalšími odsouzenými na výletě ve Vrútkách, informuje web Nový Čas.

Slavil by 20. narozeniny

Když Tomášův otec viděl, jak se Judita na svobodě usmívá, udělalo se mu špatně. Tomáš by touto dobou oslavil dvacáté narozeniny, místo aby zapálil svíčky na dortu, zapálil mu jeho otec svíčku na hrobě.

„Kdo ho znal, ví, jaký byl. Nikdy se nenudil. Vždycky uměl využít svůj čas naplno. Když jsem ho vzal na ryby, nikdy neřekl, že se nudí. Byl vždycky usměvavý, vždycky pozitivní a dával nám tolik lásky. Neuplyne den, kdy bych se nedíval k nebi a nemyslel na něj,“ vzpomíná otec.

V tu dobu se také dozvěděl, že Juditu starosta Vrútok přijal ve své kanceláři, stejně jako čtyři odsouzené z věznice pro mladistvé ze Sučan. „Když jsem viděl tu bestii, jak se prochází po obecním úřadě ve Vrútkách a usmívá se, udělalo se mi hodně špatně. Nemůžu to ani rozdýchat. Brutálním způsobem zavraždila mého syna a teď se prochází na svobodě,“ zlobí se.

To, že byla na návštěvě u starosty Vrútek, byl pro něj velký šok. „Už rok je u Nejvyššího soudu mimořádný opravný prostředek, který podala ta bestie. Zatím nikdo ani o ničem nerozhodl. Chci, aby kompetentní konečně ukončili tu strašnou vraždu. To, co udělala, by normální člověk neudělal. Je nebezpečná a bude nebezpečná, pokud ji pustí mezi lidi. Myslím, že v naší společnosti, a zvlášť v dnešní době, je to to poslední, aby si vražedkyně takhle vyrazila na cestu a sbírala body k podmínce,“ nestačí se divit.

Podle rozsudku měla Judita svému kamarádovi způsobit nejméně 49 bodnořezných poranění na různých částech těla. „Judita skutek, který je jí kladen za vinu, nespáchala. Rozhodnutí vnímáme jako nespravedlivé a svévolné s hrubým porušením trestního zákona a se závažnými procesními pochybeními,“ tvrdil otec obviněné v loňském roce.

Tagy: