Přátelé se naposledy objali, pak je v Itálii smetla povodeň. Srdcervoucí video zasáhlo internet

Internet obletělo srdcervoucí video tří přátel, kteří se objali těsně před tím, než je v Itálii smetla povodeň. Dvě mladé ženy a muž se v pátek vydali na procházku k pláži podél severoitalské řeky Natisone, když se najednou korytem přihnalo obrovské množství vody, informoval web Sky News. O dva dny později našli záchranáři mrtvá těla obou žen. Po mladíkovi stále pátrají.

Záběry zachytily trojici přátel ve chvíli, kdy je v pátek náhle obklopila voda při procházce kolem řeky Natisone. Bianca, Patricie a Kristián, kterým bylo všem okolo dvaceti let, začali zoufale volat o pomoc. Přihlížející ihned přivolali hasiče, kteří se je snažili vysvobodit pomocí provazu. Jeden z hasičů na skupinu křičel: „Zůstaňte pohromadě, shromážděte se, obejměte se.“ V pevném objetí se trojice snažila udržet na nohou, ale po chvíli je stáhl silný proud a zmizeli pod vodou, uvedl web Sky News.

Následného pátrání se zúčastnilo více než osmdesát lidí. O dva dny později našly úřady mrtvá těla obou žen, a to zhruba kilometr od místa, kde je voda pohltila. Později nalezli rovněž kabelku s telefonem, který prozradil, že trojice v pátek odpoledne volala na tísňovou linku. Mladíka se stále nepodařilo najít, proto pátrání pokračuje, napsal deník The Metro.

Bianca přijela do Itálie z Rumunska spolu se svým přítelem Kristiánem na návštěvu svých příbuzných. Její kamarádka Patricie se k nim připojila, aby oslavila složení zkoušek na Akademii výtvarných umění v Udine. Když po několika dnech dešťů konečně vysvitlo slunce, rozhodli se, že půjdou na procházku k pláži.

ČTĚTE TAKÉ: Jih Německa sužují obrovské záplavy, lijáky neustávají. Řezno vyhlásilo stav katastrofy

„Ocitli se v nepředvídatelné situaci,“ řekl starosta obce Premariacca Michele De Sebata. „Ti, co zde žijí, znají řeku a vědí, jak se podmínky mohou rychle změnit. Oni přijeli, když bylo slunečno. Nemohli tušit, co se stane. Trvalo to jen několik minut,“ dodal.

Matka Patricie se k neštěstí také vyjádřila. „Říkala jsem jí, ať nikam nejezdí, protože byla unavená ze zkoušek,“ sdělila médiím. „Ona mi ale odpověděla, že si odpočinou, pořídí pár fotek a ať se nezlobím,“ citoval ji web The Mirror.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zachraňoval jiné, zaplatil za to životem. Při evakuaci z míst záplav zemřel bavorský hasič

Tagy: