Coming out bývalého závodníka Formule 1: Ralf Schumacher sdílel fotku s partnerem

Devětačtyřicetiletý bývalý závodník Formule 1 Ralf Schumacher veřejně přiznal, že je gay. Na sociální síti Instagram sdílel romantickou fotografii se svým partnerem Étiennem. Mladší bratr sedminásobného mistra světa ve Formuli 1 Michaela Schumachera byl roky ženatý. S ⁠manželkou Corou má dvaadvacetiletého syna, který svému otci vyjádřil „stoprocentní“ podporu.

„Nejkrásnější věc v životě je, když máte po svém boku toho správného partnera, se kterým můžete sdílet vše,“ napsal Schumacher k fotce, na které stojí se svým přítelem na lodi a společně v objetí pozorují západ slunce. Vztah podle agentury Reuters trvá už dva roky.

Až do roku 2015 byl závodník ženatý s bývalou modelkou Corou-Caroline Brinkmannovou, s níž má syna Davida. „Jsem velmi rád, že jsi konečně našel někoho, s kým se opravdu cítíš pohodlně a bezpečně. Stoprocentně za tebou stojím, tati," okomentoval fotografii David.

ČTĚTE TAKÉ: Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera. Gang hrozil zveřejněním citlivé fotografie

Coming out Schumachera podpořila i jeho blízká přítelkyně, herečka Carmen Geissová. „Nyní se přiznal ke své homosexualitě. Tento krok byl pro něj aktem osvobození a sebepřijetí. Bylo to odvážné rozhodnutí, které v něm dlouho zrálo a na které je nyní hrdý,“ napsala na Instagramu.

Schumacher stejně jako jeho bratr Michael závodil ve F1. Za svou desetiletou kariéru se zúčastnil 180 závodů a získal 27 umístění na stupních vítězů. Nyní pracuje jako komentátor pro Sky Sports Germany, připomněl deník Independent.

Jediným dosud známým gay jezdcem v historii Formule 1 byl zesnulý Brit Mike Beuttler, který závodil v letech 1971 až 1973 a zemřel v roce 1988.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak Sklep vylezl ze sklepa. Šteindler zavzpomínal na své začátky, přiznal zdravotní trable

Tagy: