Rvačka na berlínském koupališti. Mohly za to vodní pistole, pěstí dostal i malý chlapec

Rvačka na berlínském koupališti

Rvačka v berlínských lázních

Kolem stovky mužů se porvalo na koupališti v Berlíně. Konflikt přitom měla vyvolat zdánlivě nevinná zábava s vodními pistolemi. Ochranka proti rozzuřenému davu neměla šanci – na místo vyjelo 13 policejních aut. Incident se neobešel bez zraněných.

Údery pěstí, kopání do ležících těl či nadávky. Sociální sítě obletěly záběry z brutální rvačky, kterou měla vyvolat dětská hra. Dvě skupiny mladíků si podle deníku Bild hrály s vodními pistolemi. Po chvíli se ale zábava začala zvrhávat v bitku, do které se zapojilo až sto mladíků, podle Bildu z řad migrantů.

„Nechtěla bych být s rodinou ve venkovním bazénu, kde nastal tak strašný chaos. Je to snad odraz toho, co se děje ve společnosti?“ okomentovala brutální řádění předsedkyně Křesťanskodemokratické unie Julia Klöcknerová.

Ochranka se snažila situaci uklidnit, avšak marně. Jednoho člena ostrahy zmlátil jednadvacetiletý mladík tak, že skončil s poraněnou hlavou v péči lékařů. Teď čelí agresor stíhání pro ublížení na zdraví.

Chlapec dostal pěstí

„Byla tam skvělá a bujará nálada, ale najednou se objevil velký dav. Musím říct, že zrovna já jsem byl v bezpečí, ale rychle jsem odtud utekl. Malý problém může vést k rvačce,“ popsal jeden ze svědků situaci. Tři další útočníky mezi 15 a 23 lety policie vyšetřuje pro zvlášť závažné porušení veřejného pořádku.

Podle policistů je výsledkem bitky několik zraněných. Mezi těmi je i desetiletý chlapec, který dostal pěstí. „Lidé nemají žádnou úctu k ostatním. Vidím tam spoustu lidí z odlišných kultur. Jak to sleduji, říkám si, že to takhle nemůže pokračovat,“ řekl předseda spolku koupališť Peter Harzeheim.

Šéf policejních odborů případ označil za naprosté selhání integrace. Podobných útoků podle něj zřejmě bude s příchodem léta přibývat. „Nejedná se o ojedinělou situaci. Podobné incidenty se stávají i na koupalištích mimo Berlín,“ řekl.

Podobnou hromadnou potyčku už řešili policisté v bavorském Laufu. Na nádraží se tam poprala také zhruba stovka lidí, převážně Albánců.

Tagy:
Německo Berlín migranti koupaliště bitka rvačka Bild Křesťanskodemokratická unie Julia Klöcknerová