Královská rodina truchlí: V pouhých 45 letech zemřel manžel Windsorové, našli ho v domě

Buckinghamský palác zasáhla smutná zpráva. Ve věku 45 let zemřel Thomas Kingston, manžel lady Gabrielly Windsorové. Informují o tom britská média. Příčina jeho úmrtí není známa, nebyly však zjištěny žádné podezřelé okolnosti.

Thomas Kingston, manžel dcery prince a princezny Michael z Kentu, lady Gabrielly Kingstonové, náhle zemřel ve věku 45 let. „S nejhlubším zármutkem oznamujeme, že zemřel Thomas Kingston, náš milovaný manžel, syn a bratr. Tom byl výjimečný muž, který rozzářil životy všech, kteří ho znali. Jeho smrt byla pro celou rodinu velkým šokem a prosíme vás, abyste respektovali naše soukromí ve chvílích zármutku,“ uvádí se v prohlášení, které cituje zpravodajský web Sky News.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drž se od otce dál, nabádá prince Harryho královská expertka. Karlovi III. podle ní škodí

„Král a královna byli o Thomasově skonu informováni a nad úmrtím milovaného člena rodiny truchlí. Jejich Veličenstva posílají své modlitby zejména vdově Gabrielle a celé rodině Kingstonových,“ uvedl mluvčí Buckinghamského paláce.

Podle informací britského webu Daily Mail byl Kingston nalezen mrtvý v neděli večer v anglickém hrabství Gloucestershire. Záchranná služba byla na místo přivolána krátce po 18. hodině. Příčinu úmrtí má určit další vyšetřování. Podle britských médií ale nebyly zjištěny žádné podezřelé okolnosti.

Princ a princezna Michael z Kentu, rodiče lady Gabrielly, se v úterý v kapli svatého Jiří zúčastnili zádušní mše za řeckého krále Konstantina. Kvůli osobním důvodům se ale z účasti necelou hodinu před začátkem omluvil princ William. Podle britských médií ale jeho nepřítomnost s úmrtím Thomase Kingstona nesouvisela.

Lady Gabriella a její zesnulý manžel se vzali v roce 2019 v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Svatební hostina se konala ve Frogmore House, bývalém sídle prince Harryho a Meghan Markleové. Pan Kingston, známý jako Tom, byl od roku 2017 ředitelem společnosti Devonport Capital. Absolvent Bristolské univerzity však také strávil nějaký čas v iráckém Bagdádu, kde se po nástupu do oddělení diplomatických misí ministerstva zahraničí snažil zajistit propuštění rukojmích.

Thomas Kingston byl blízkým přítelem Pippy Middletonové, sestry princezny z Walesu, se kterou byl často vídán na veřejnosti. V roce 2011, po ukončení vztahu Middletonové s kriketovým hráčem Alexem Loudonem, spolu dokonce navázali milostný vztah.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Král Karel III. se po diagnóze rakoviny objevil v práci. Vzkazy lidí ho dohnaly k slzám

Tagy:
úmrtí královská rodina Kent Buckinghamský palác Gloucestershire Thomas Kingston Gabriella Windsorová