Drž se od otce dál, nabádá prince Harryho královská expertka. Karlovi III. podle ní škodí

Královská expertka Ingrid Sewardová princi Harrymu doporučila, aby se v zájmu zdraví svého otce – krále Karla III. –, jemuž byla diagnostikována rakovina, od britského monarchy držel dál. Podle ní mu synova přítomnost způsobuje zbytečný stres. Řekla to v rozhovoru pro web The Sun.

„Král svého syna miluje, ale nikdy neví, co udělá. Stres ze setkání s impulzivním Harrym nemohl jeho zdraví pomoci,“ vrátila se Sewardová pro The Sun k setkání, k němuž došlo 6. února nedlouho po diagnóze rakoviny.

ČTĚTE TAKÉ: Princ Harry promluvil o otci: Nemoc může rodinu stmelit. Letěl jsem za ním okamžitě

Princ Harry měl podle odbornice vzít v úvahu věk a stav otce, než se za ním vydal. „Pro muže Karlova věku je představa, že někdo letí 11 hodin, aby ho viděl na necelou hodinu, šílenstvím,“ upozornila. Už i samotná cesta v přepočtu za téměř 180 tisíc korun a uhlíková stopa prý ekologicky smýšlejícího krále musela rozhořčit.

Harry ihned po přistání ve Spojeném království zamířil do Clarence House. Shledání s otcem však trvalo pouhých 45 minut. „Samozřejmě bylo od Harryho dojemné, že spěchal za tátou, ale ve skutečnosti to ani jednomu z nich nemohlo přinést nic dobrého,“ zamyslela se Sewardová, podle níž by si měl princ před další návštěvou rodiny dát pauzu.

„Dovedu si představit, o kolik by byl Karel šťastnější, kdyby Harry chvíli počkal a pak s králem pobyl déle, zatímco se zotavuje,“ pronesla. Dodala také, že by se měl měl princ naučit žít svůj život tak, aniž by sdílel vše, co právě s Meghan dělá. „Možná by jim trocha pokory mohla získat větší popularitu než jejich nekonečná PR oznámení,“ zdůraznila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Král Karel III. se po diagnóze rakoviny objevil v práci. Vzkazy lidí ho dohnaly k slzám

Tagy: