Smutný konec týraného pejska: Luckyho museli uspat. I přes zubožený stav nezanevřel na lidi

Europoslanec Jiří Pospíšil prostřednictvím sociální sítě informoval, že případ týraného pejska Luckyho, který byl odebrán majiteli v Praze ve zcela zuboženém stavu, má bohužel špatný konec. „Náš bojovník Lucky dnes přešel přes duhový most,“ napsal Pospíšil s tím, že pejsek musel být uspán. Přes veškerou snahu a ohromné úsilí útulku AniDef se zvíře nepodařilo zachránit.

Když byl pejsek zachráněn z jednoho z pražských domů, nacházel se v naprosto děsivém stavu. Na zubožené zvíře ve svém okolí upozornila zaměstnance útulku AniDef návštěvnice veletrhu For Pets s tím, že neví, jak mu má pomoci. Útulek tedy kontaktoval s prosbou o pomoc europoslance Jiřího Pospíšila.

ČTĚTE TAKÉ: Hrdinka ukončila masakr v Sydney. Lidé velebí policistku, která zastřelila vraha šesti lidí

Pejsek byl vyhublý na kost

Ještě v ten večer, tedy v sobotu 6. dubna, na místo, kde se měl pejsek nacházet, vyjela Policie České republiky a Krajská veterinární správa, informoval AniDef - útulek Žim. Majitelé přivedli pejska ze sklepních prostor, kde byl sám a ve tmě. Jeho stav všechny zarazil. „I když se dalo podle prvotního popisu čekat, že na tom nebude dobře, to, v jakém stavu se ve skutečnosti nacházel, všem vyrazilo dech a některým se draly i slzy do očí,“ napsal Pospíšil na sociální síti.

Tělo psa bylo vyhublé na kost, nemohl se ani postavit. „Z místnosti pod domem, která sloužila zřejmě jako sklep a skladiště dohromady, majitelé vytáhli extrémně vyhublého psa. Už nedokázal chodit na zadní nohy a navíc je měl plné ošklivých, rozsáhlých lézí, k tomu různé boláky, sedřené packy, stržené drápy,“ popisoval europoslanec.

Lucky musel být uspán

Pejsek byl majitelům úředně odebrán a okamžitě převezen na jednu z pražských veterinárních klinik na urgentní příjem. Byl na nepřetržité hospitalizaci. Od svých záchranářů dostal jméno Lucky. Zdravotní stav zvířete byl vážný, musel podstupovat mnohá vyšetření a testy.

Veškerou náročnou veterinární péči pejskovi zajišťoval útulek AniDef. Bohužel přes veškerou snahu a obrovské úsilí bojovník Lucky svůj boj o život prohrál. „Byl to hodný a přátelský pes, který navzdory zuboženému stavu, ve kterém jsme ho přesně před týdnem našli, nezanevřel na lidi. I když se nedokázal postavit na zadní nohy, až do poslední chvíle zdravil své oblíbence máváním ocasu a zvedáním uší,“ oznámil v sobotu 13. dubna Pospíšil srdcervoucí zprávu.

„Luckyho vysílené tělíčko to nezvládlo a museli jsme ho nechat odejít. Moc nás mrzí, že nestihl poznat hezčí svět, který jsme mu při odebírání z těch hrozných podmínek slíbili,“ doplnil útulek.

Pospíšil dodal, že majitelé, kteří Luckyho do takto hrůzného stavu dostali, trest nemine. Útulek zároveň apeluje na všechny, aby byli pozorní. „Jestli můžeme vzkázat něco od Luckyho, prosíme, koukejte kolem sebe, nebojte se mluvit a nahlaste týrání, ať už žádné zvíře nemusí trpět, jako trpěl on,“ uzavřel útulek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zubožený pitbul v Uherském Hradišti z posledních sil vylezl na parapet. Pomohli mu hasiči

Tagy: