Svět módy v slzách: V pouhých 28 letech prohrála slavná modelka boj se zákeřnou nemocí

V pouhých 28 letech zemřela australská modelka Sian Scaleová. Prohrála boj se zákeřnou rakovinou. Za sebou měla úspěšnou kariéru. Zahraniční média připomněla, že spolupracovala s významnými módními domy, jako jsou Marc Jacobs, Burberry nebo Chanel.

„Byla odhodlaná a silná. Nejtěžším rokem svého života procházela s velkou grácií – s optimismem i se zranitelností, dokázala přijmout skutečnost,“ uvedla podle webu The Mirror ve svém prohlášení modelčina rodina. Scaleová podle médií bojovala se vzácnou formou zákeřné rakoviny, podrobnosti však nejsou známy.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela krásná Angela. Hvězda stránky s polonahou modelkou prohrála boj s krutou nemocí

Na svou diagnózu si dívka nikdy nestěžovala. „Sian byla velmi velkorysá. Milující, laskavá, zábavná, dobrodružná a skromná, řekli pozůstalí australskému serveru The Herald Sun. Jejich slova podle webu potvrzuje i poslední modelčin příspěvek na sociální síti. „Pokud chce někdo udělat něco na mou památku, je to darovat krev – je to dar života,“ napsala Scaleová.

„Všem nám bude chybět víc, než se dá vyjádřit slovy. Její neuvěřitelná práce ji navždy zvěční,“ zavzpomínala na Instagramu modelingová agentura Chadwick Models, ve které dívka působila.

Sian Scaleová vyrostla v Mansfieldu v Austrálii. Jako modelka se nicméně proslavila celosvětově. Spolupracovala například s Marcem Jacobsem, Burberry i módním domem Chanel. Objevila se také v časopisech Vogue a Vanity Fair.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Eva Burešová chystá pro fanoušky překvapení. Kvůli psychice se málem vzdala kariéry

Tagy:
Austrálie móda úmrtí modelka Vogue Chanel Burberry Mansfield Vanity Fair Marc Jacobs Sian Scaleová