Eva Burešová chystá pro fanoušky překvapení. Kvůli psychice se málem vzdala kariéry

Eva Burešová představila svůj už čtvrtý diář.

Eva Burešová promluvila o duševním zdraví

Zpěvačka a herečka Eva Burešová představila nový diář, který poprvé obsahuje také lunární kalendář. Současně plánuje představit zbrusu nový projekt, prozradila v exkluzivním rozhovoru pro Martinu Jandovou. Herečka má za sebou těžké období, kdy přemýšlela, že by ukončila uměleckou kariéru a odešla ze showbyznysu.

„Člověk, který kolem toho projde, už pozná, že to je můj diář. Máme tam QR kódy, které jsou akční, aktivní a u prvního diáře se osvědčily. Jsou tam také texty nových písniček, které vznikly za uplynulý rok. Člověk si může vždy najet na QR kód a rovnou se mu otevře klip,“ popsala Burešová.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá diagnóza pro slavného šéfkuchaře. Rakovinu porazím a vrátím se zpět, slíbil fanouškům

U dvou textů chybí QR kód, protože k nim zatím klipy nejsou. Ti, kteří si diář zakoupí, se mohou radovat ze dvou novinek. „Nově je tam lunární kalendář, který jsem si vždy přála. Zároveň tam máme fotky z turné, které fanoušci ještě neměli možnost vidět, protože jsme je dosud nikam nedávali. Jsou tam fotky ze zákulisí,“ prozradila Martině Jandové.

Nová Eva Burešová

Práce má Burešová spousty. „Točím ZOO, mám Bodyguarda a ještě pořád Drákulu,“ uvedla zpěvačka s tím, že brzy přijde ještě další hra. „A také se blíží Slavíci, moc se těším,“ dodala.

Prozradila, že po Slavících představí novinku. „Turné uzavřelo moji tříletou hudební kapitolu. Rozhodla jsem se zkusit něco nového. Spojila jsem se s Jiřím Burianem, chystáme nové album. Je to úplně něco jiného, než jsem doposud dělala. Já si stojím za svojí tvorbou, protože to není nic, co běžně člověk slyší z rádia. Jdu jinou cestou,“ nastínila Martině Jandové. „Vždy jsem poslouchala Věru Špinarovou, Marii Rottrovou, Haničku Zagorovou, Lucku Bílou a zřejmě i proto dělám takovou hudbu,“ dodala.

Pracovní vytíženost se snaží zvládat jako ostatní maminky, které jsou zaměstnané. Občas si ale musí v práci dupnout, aby měla volné víkendy a mohla se věnovat dětem. „Vše zvládám normálně, jako běžně pracující maminky. Je výhodou, že nemám klasickou pracovní dobu. Je ale potřeba si v práci vyprosit volné víkendy, abych se mohla dětem věnovat intenzivněji. Mám to barevné, týden pracuji a pak další týden zase ne. Práci ale potřebuji, protože jako každý normální člověk potřebuji peníze,“ upozornila.

Se vším jí pomáhá partner Přemek Forejt. „Mám Přemka, který je fantastický táta a partner. Jedeme v tom půl na půl. Když se doma nesejdeme, pomůže nám moje maminka, která je fenomenální a skvělá babička. Pomáhá nám hodně,“ objasnila hvězda seriálu ZOO.

Uměleckou kariéru chtěla ukončit

Eva Burešová si procházela těžkým obdobím, kdy měla pocit vyhoření a chtěla nadobro odejít ze showbyznysu. „Pořád to takhle mám. Vždy jsem měla hodně emoční horskou dráhu. Poslední rok je to na jednom bodu, že to není moc nahoře, ale spíš dole,“ přiznala Martině Jandové.

„Když jsme měli nedávno koncert v Pelhřimově, tam jsem si řekla, že už kašlu na to, abych hrála, že jsem pořád OK, protože nejsem a nebaví mě ostatním říkat, že je všechno cool,“ popisovala.

Připustila, že už dlouho na tom nebyla tak špatně. „Samozřejmě, emoce a hormony dělaly svoje, když jsem teprve před rokem porodila. Některé věci ještě nejsou v pořádku,“ netajila se a doplnila, že ke špatnému duševnímu zdraví přispívaly také okolní vjemy. „Dostávala jsem dost naloženo od médií a některých lidí, kteří mě ani v životě neviděli, co si budeme povídat,“ dodala.

Od veřejnosti slýchávala, že je rychlokvaška. „Myslím, že spoustu věcí jsem si vydřela, a to mě semlelo. I ti, kteří mě teď objevili, do mě šijí. To mě dostalo hodně na dno a chtěla jsem od všeho odejít. Řekla jsem, že budu doma, že si otevřu krámek s ezoterickými věcmi a budu prodávat taroty a kamínky,“ vyprávěla Burešová.

Svoji práci však miluje. Dala si tedy na chvíli pauzu, aby se dala dohromady. „Poslední roky jsem zjistila, že jsem citlivější, než jsem bývala. Potřebuji najít sílu. Proto jsem vytvořila i nový merch,“ uvedla a řekla, že chce pomáhat ostatním, kteří si prochází něčím podobným, jako si procházela ona.

„Uvědomila jsem si, že kdybych takovou pomoc měla já ve svém mladém věku, spousty věcí bych nyní neřešila. Nechci, aby moje děti prožívaly to stejné, co já a tak neustále přemýšlím, jak tomu zabránit. Došlo mi, že strašně důležitá je prevence duševního zdraví, ale o tom se moc nemluví,“ zakončila Burešová. Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu nahoře.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bárta nahrál nové album, inspiroval ho i Kevin Costner. Vytvořil jsem vlastní svět, popsal

Tagy: