Syn „bratislavského škrtiče“ přiznal brutální vraždu, ženě vyřízl orgány. Stále ji prý miluje

Slovenský kuchař Jožko se u soudu přiznal k brutální vraždě partnerky.

Slovák se u soudu přiznal k rozřezání partnerky

Své partnerce vyřízl orgány, stále ji ale prý miluje. Slovenský kuchař Jožko se u soudu přiznal k masakru a vyhnul se tak doživotnímu vězení, informovala TV JOJ. Obžalovaný je synem takzvaného bratislavského škrtiče – ten měl na svědomí znásilnění a vraždy, za které byl v roce 1989 popraven.

Nejdříve svou partnerku škrtil, pak ji pobodal po celém těle. Během hrůzného činu jí z těla také vyřízl orgány a nožem znetvořil část obličeje. Obžalovaný se měl po hrůzném činu v bytě osprchovat a převléknout do čistého oblečení.

ČTĚTE TAKÉ: Ficův vrchní „zametač kauz“ míří na svobodu. Ministr spravedlnosti za něj podal dovolání

Lidské orgány odhodil do kýblu u postele. Když z bytového domu utíkal, ještě na chodbě stihl ukázat kameře prostředníček. Policie ho dopadla v domě, kde měl vyrůstat jako malý chlapec.

Celá kauza vyvrcholila po sedmi měsících u soudu. Šéfkuchař Jožko chtěl uzavřít dohodu o vině a trestu. Před soudem se přiznal a uvedl, že svého činu lituje. Rodina zesnulé Patrície žádá jako náhradu škody 100 tisíc eur.

Motiv brutální vraždy byl dosud veřejnosti neznámý, více informací poskytl až soudní znalec. „Radovali se, popíjeli, měli spolu nějaké erotické sexuální hrátky příjemné pro obě strany – ne soulož,“ popsal psychiatr Svetozár Droba pro TV JOJ. Pak měl pár vyjít na balkon, když žena na pachatele začala křičet, že se zase dívá na „baby, které trtkává“. „Prostě ho vytočila,“ shrnul soudní znalec.

Droba vypracoval posudek nejen na obžalovaného Jožka, ale dříve i na jeho otce Stefana, který je přezdívaný „bratislavský škrtič“. Ten byl za normalizace popraven za vraždu dvou žen.

Podle posudku má jeho syn příznivější vyhlídky na návrat do normálního života, musí ale přestat pít alkohol. Podle znalců měl vraždit v afektu, několikrát v minulosti chtěl sáhnout na život i sobě. „Byla jednoznačně indikovaná snížená příčetnost prokázaná i ze strany dvou znalců,“ uvedl obhájce Dávid Béreš s tím, že vztah pachatele a oběti byl dlouhodobě disharmonický a toxický. Potvrdil i roli alkoholu.

Podle svědectví se manželé extrémně hádali a byli den co den opilí. Muž měl zesnulé manželce v minulosti dokonce sedmkrát zlomit nos a otrávit ji jídlem. K rozsudku ale ještě nedošlo. Soudní proces bude pokračovat 13. září, kdy by měl padnout.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Za okrádání mrtvých na Ukrajině dostal Čech sedm let vězení. Poslouchal jsem rozkazy, hájí se

Tagy: