Tragédie při badmintonu: Úlomek rakety prorazil šestileté dívce lebku, během čtyř dní zemřela

Šestiletou dívku z New Jersey potkalo na dovolené nepravděpodobné neštěstí. Hrála s bratrem badminton a úlomek hliníkové rakety jí prorazil lebku. Malou Lucy záchranáři ihned převezli vrtulníkem do nemocnice, po čtyřech dnech však svému zranění podlehla, uvedl web Eyewitness News.

Šestiletá Lucy Morganová si na začátku června užívala se svou rodinou dovolenou u jezera Limerick v Maine. Se svým starším bratrem hrála badminton, když se její raketa najednou zlomila a ostrý hliníkový kus se jí zabodl přímo do lebky, informoval americký web Eyewitness News.

ČTĚTE TAKÉ: Další smrtelná tragédie na řece Hron: Holčička si hrála na břehu, nešťastně spadla do vody

Rodiče okamžitě zavolali pomoc a záchranáři dopravili dívku vrtulníkem do nemocnice v Portlandu, kde jí úlomek z hlavy vyndali. Na operačním stole však utrpěla zástavu srdce, a proto lékaři upozornili rodinu, že její šance na uzdravení je minimální. Zranění pak po čtyřech dnech podlehla, napsal deník The Mirror. Rodina jí ještě stihla u nemocniční postele zazpívat její oblíbenou písničku.

K neštěstí se vyjádřila i policie státu Maine. „Je to velmi smutná a tragická situace, láme nám to srdce a soucítíme s rodinou,“ nechali se slyšet policisté.

Lucy žila se svými rodiči a třemi sourozenci ve věku od čtyř do deseti let. Otec Jesse Morgan sdělil médiím, že rodina dojedla u jezera oběd, po němž si děti šly zahrát badminton. „Odpočívali jsme s Bethany (manželkou, pozn. red.) vzadu, když jsme uslyšeli křik,“ řekl. Běželi za dětmi a uviděli ležet svou dceru v bezvědomí na zemi.

Podle jeho slov byl nejhorší moment, když přišli do pokoje, který jim poskytla nemocnice, a viděli v něm jen tři své děti namísto čtyř. „V tu chvíli nás tvrdě zasáhlo uvědomění, že jsou jen tři a ne čtyři. Sdělili jsme tu zprávu co nejšetrněji, ale je to rozhovor, který byste nikdy nechtěli vést s tak malými dětmi,“ uvedl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na Berounce u jezu se převrátila loď. Na palubě byly i děti, zasahovali záchranáři

Tagy: