Drama na Berounce: U jezu se převrátila loď. Na palubě byly i děti, zasahovali záchranáři

Hasiči a záchranáři zasahovali u jezu na Berounce, kde se převrátila loď s několika lidmi

Na Berounce se převrátila loď s několika lidmi, zasahovali záchranáři

V neděli odpoledne vyjeli středočeští zdravotníci s hasiči ke dramatické situaci. Na řece Berounce nedaleko Karlštejna v obci Hlásná Třebaň se převrátila loď s dětmi a dospělým. Jedno z dětí bylo při vědomí letecky transportováno do pražské nemocnice, druhé spolu s dospělým převezla do nemocnice sanitka.

V Berounce se topili celkem tři lidé: chlapec, druhé dítě a dospělý. „Zdravotníci ošetřili dvanáctiletého chlapce a přepravili ho letecky do pražské motolské nemocnice. Byl při vědomí a dýchal. Další dítě a dospělého převezla do nemocnice sanitka,“ uvedl mluvčí středočeské záchranné služby Marek Hylebrant.

ČTĚTE TAKÉ: Matku jim zabil proud, vylíhla se jen díky záchranářům. Teď mají čápata z Vrchlabí nový domov

Doplnil, že záchranáři dvanáctiletého chlapce transportovali na urgentní příjem. Zbylí dva pacienti podle něj neměli větší potíže. „V péči jsme měli ještě dospělého a dítě, které jsme pozemní cestou převezli k dovyšetření také do motolské nemocnice,“ dodal mluvčí.

K případu vyjížděli i hasiči se čluny, povolali také záchranářský vrtulník a potápěče. Ti nakonec nebyli zapotřebí, sdělil mluvčí krajských hasičů Tomáš Bakalář.

Tagy: