Trénoval i Petra Čecha. Teď fotbalové legendě zabil manželku domíchávač betonu

Domíchávač betonu přejel seniorku v Teplicích.

Fotbalové legendě zabil manželku domíchávač betonu

Stavební domíchávač betonu přejel v Teplicích před třemi týdny 79letou seniorku, která na následky fatálních zranění na místě zemřela. Šlo o manželku legendárního fotbalového brankáře Teplic Jiřího Sedláčka.

Bylo 7. února, když se Sedláček doma loučil se svou manželkou. „Luštil jsem křížovku v obýváku. Ve 14:30 hodin mi z kuchyně řekla: ‚Ahoj‘, a odešla. Šla nakoupit. Jezdili jsme autem, ale chtěla se projít. Ve 14:45 hodin se to stalo. Já nic nevěděl. Volal jsem dceři, kamarádkám, jestli není u nich. Jezdili jsme a hledali jsme ji,“ popsal osudný den.

ČTĚTE TAKÉ: Vážná nehoda u Domažlic. Po srážce s náklaďákem skončila zraněná žena se dvěma dětmi

V 19:45 hodin se podle svých slov dozvěděl od policie strašlivou zprávu. Manželku mu odpoledne přejel stavební domíchávač betonu, takzvaný mix. Řidič podle policie po nehodě z místa s nákladním vozem odjel. Po mnohatunovém kolosu proto začaly okamžitě pátrat policejní hlídky. Zhruba po hodině ho objevily v areálu v Chabařovicích na Ústecku, asi 10 kilometrů od místa nehody.

„Podle prvotních informací řidič střet se ženou nezaznamenal,“ řekla k případu mluvčí teplické policie Ilona Gazdošová. Šofér tak naznačuje, že se mu chodkyně mohla dostat do takzvaného mrtvého úhlu, tedy do oblasti kolem auta, kterou ani za pomocí zrcátek nevidí.

„V tak velkých nákladních autech ty mrtvé úhly jsou. Jejich řidiči by si ale měli uvědomit, že takové auto řídí, že kolem mají opravdu velký prostor, do kterého nevidí, a tomu přizpůsobit rychlost a styl jízdy,“ komentoval to dopravní expert Jan Pechout.

Okolnosti celého případu dále prověřují policisté. „Byly zadány znalecké posudky z oboru dopravy,“ doplnila Gazdošová.

Sedláček má ale jasno. „Řidič dal přednost autu před sebou a už se nedíval dál před sebe, ani z okna. Syn jezdí 35 let kamionem a říkal: ‚Tati, ten ji musel vidět. Má zrcátka, okénko, všude vidí s přehledem‘. On ji podle mě vůbec nezaregistroval. Vinu ale budou svalovat na mrtvého člověka,“ myslí si Sedláček, který by letos s manželkou oslavil 50. výročí.

Místo toho ji musel zařizovat pohřeb. „Žena byla chytrá, pracovitá. Život byl pěkný, ale dopadlo to špatně,“ dodal Sedláček.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidiči, vystup. Věčně červené semafory trápí Pražany, podle expertů mohou být nebezpečné

Tagy: