Citelné ochlazení a sněžení, odhadli experti zlom v počasí. Kdy k němu v Česku dojde?

V pondělí ráno bude zima.

Počasí 21.10.2024 (6:50)

Na přelomu října a listopadu by do Česka mohly dorazit zimní teploty a také sníh. Na svém facebookovém profilu to uvedli experti ze spolku Meteo Včasné varování. Meteorolog Martin Adamovský z Českého hydrometeorologického ústavu pro CNN Prima NEWS doplnil, že jinak očekává spíše teplou zimu.

„V samém závěru měsíce října a na začátku listopadu nejspíše dorazí již přechodně zimní počasí,“ uvedli na svém facebookovém profilu experti ze spolku Meteo Včasné varování, kteří spolupracují s řadou meteorologických služeb v Evropě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jedinečný nebeský úkaz v Česku. Oblohu opanovaly oblačné vlny, experti zveřejnili snímky

Citelné ochlazení by podle nich mělo dorazit do hor. „Právě 31. 10. a dále by k nám měl proudit studený vzduch,“ popsali. „V nižších polohách budou teploty nejspíše jen lehce nad bodem mrazu a pokud dorazí srážky, tak i ve středních polohách budou sněhové,“ dodali s tím, že zatím jde jen o informaci a nikoliv předpověď. „S postupujícím časem vše upřesníme,“ sdělili experti.

🥶V samém závěru měsíce října a na začátku listopadu nejspíše dorazí již přechodně zimní počasí.❄️ Citelné ochlazení by...

Posted by Meteo Včasné varování on Monday, October 21, 2024

Meteorolog Martin Adamovský pro CNN Prima NEWS dříve uvedl, že dlouhodobější výhledy nenaznačují chladnou zimu. „Obecně je výrazně pravděpodobnější celkově teplá zima,“ sdělil.

Výhled počasí znázorněný v grafu na webu Českého hydrometeorologického ústavu naznačuje na přelomu října a listopadu spíše průměrné teploty. Kolem dlouhodobého průměru by se měly pohybovat také úhrny srážek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Houbové žně v Česku pokračují, které druhy se nyní vyplatí hledat? Hřiby to nejsou

Tagy: