Bouře Monica sužuje jih Evropy. Ve Francii zabila šest lidí, včetně čtyřleté holčičky

Bouře Monica, kterou provázejí povodně, má na jihovýchodě Francie už šest obětí. Většina z nich přišla o život, když se v autech pokoušela překonat rozvodněné řeky. Zatím poslední nalezenou obětí je dítě, které podle úřadů popisem odpovídá pohřešované čtyřleté holčičce, píše deník Le Figaro.

Prudký vítr a silný déšť bičují jihovýchod Francie od víkendu. Auto se čtyřčlennou rodinou se ztratilo v sobotu večer severně od Nîmes, když se pokoušelo projet přes zaplavený most. Matce se podařilo z vozu dostat, tělo otce se našlo v pondělí, tělo čtyřleté dcery nejspíš v úterý odpoledne. Pátrací týmy je objevily, když klesla hladina rozvodněné řeky. Třináctiletý syn je nadále pohřešován, uvedla v úterý prokurátorka v Nîmes Cécile Gensacová.

ČTĚTE TAKÉ: Zděsili byste se, kdybyste věděli to, co já. Země se ještě nikdy tak neohřívala, varuje expert

Dalšími oběťmi jsou dva Belgičané žijící ve Francii, kteří se v autě s pohonem na všechna čtyři kola snažili projet brod, a osmdesátiletý rybář, který utonul v řece Hérault.

Bouře Monica zasáhla také Španělsko, kde jsou podle agentury AFP pohřešovaní tři lidé. Úřady varovaly před vlnami o výšce až 2,5 metru. V pátek odpoledne vlny odnesly od břehu pláže ostrova Gran Canaria dva nezletilé, kteří rybařili. Třetím pohřešovaným je plavec z pláže v Barceloně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kalamita ve Velké Británii. Děti musely tlačit autobus. Země byla pod vodou nebo v zajetí ledu

Tagy: