VÝSTRAHA: Na Česko se ženou další silné bouřky. Hrozí přívalové deště a kroupy

Většinu území České republiky ve čtvrtek zasáhnou silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm, silným větrem a kroupami. Český hydrometeorologický ústav kvůli tomu vydal výstrahu.

„Lokálně se očekává výskyt silných bouřek, které budou doprovázené přívalovým deštěm s krátkodobými úhrny kolem 30 mm. V menší míře se mohou objevit i nárazy větru přes 65 km/h a kroupy,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav ve výstraze.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Japonsko zasáhlo silné zemětřesení. Úřady vydaly varování před vlnou cunami

Ta platí kromě západních Čech pro celé území České republiky od 11 do 19 hodin, respektive od 14 do 21 hodin pro východ.

„Lokálně se může vyskytnout přívalový déšť se zatopením podchodů, podjezdů, sklepů a níže položených míst a rozvodnění malých toků,“ napsali meteorologové.

Hrozí také škody větrem, zejména v důsledku lámání větví stromů. Nebezpečí mohou představovat i menší kroupy a blesky. „Je třeba dbát na bezpečnost především s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími předměty, hlavně větvemi. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ zdůraznili meteorologové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Větší zátěž na srdce či ztráta pozornosti. Jak horké noci ovlivňují spánek a zdraví?

Tagy: