Zemřel oblíbený herec Rydbeck. Zazářil v Pátku třináctého i v M*A*S*H, podlehl rakovině

Do paměti diváků se herec Whitney Rydbeck zapsal účinkováním ve filmu Pátek třináctého 6 či v sérii sitcomů, například v M*A*S*H či Big John, Little John. Další roli však do svého seznamu nepřidá. Ve věku 79 let zemřel, informoval na sociálních sítích jeho přítel a režisér Tommy McLoughlin. Podlehl komplikacím spojeným s rakovinou prostaty. Podle blízkých byl komikem i v soukromém životě a rovněž srdečným člověkem.

O smrti herce informoval McLoughlin na svém Instagramu. „Ztratili jsme nejen opravdu vtipného komika a herce, ale také jednoho z nejdobrosrdečnějších lidí, které jsem kdy poznal. Bůh ti žehnej a odpočívej v pokoji, Whitney Rydbecku. Naše ztráta je ziskem nebes,“ připsal ke snímkům, na nichž je Rydbeck zachycen v jedné ze svých nejslavnějších rolí.

Tou byla postava Roye ve filmu Pátek třináctého 6 – paintballisty, který střílí na Jasona Voorheese, nakonec ho však padouch zavraždí, připomíná web TMZ.

Do povědomí diváků se však dostal již účinkováním v řadě sitcomů: „The Brady Bunch“, „Big John, Little John“, „M*A*S*H“ nebo „Switch“. V průběhu své kariéry se opakovaně objevoval v televizních seriálech jako „Takoví normální mimozemšťané“ nebo „Scrubs: Doktůrci“.

Další filmové role získal účinkováním v „1941“, „Rocky II“. Hrál i němého robota ve snímku Woodyho Allena „Spáč“, kde uplatnil své mimické schopnosti. Postupem času se Rydbeck začal více zajímat o reklamní kampaně. Před smrtí vyučoval herectví na Pasadena City College.

Pro web The Hollywood Reporter režisér McLoughlin uvedl, že herec zemřel v hospici v kalifornském Chatsworthu na komplikace spojené s rakovinou prostaty. Zůstala po něm jeho dlouholetá partnerka Claire.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rytmus o dramatickém útěku z ohně. Na podvozku se odrážely plameny, měl jsem jen pár vteřin

Tagy:
smrt film rakovina Instagram seriál herec sociální síť celebrity M*A*S*H sitcom Pátek třináctého 6 umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Whitney Rydbeck Tom McLoughlin